Gavepapir, tømte julekalendere og overfyldte skraldespande: Sådan skiller du dig af med juleaffaldet

Her får du en guide til, hvordan du skiller dig af med alt det affald, der formentlig har hobet sig op i hjemmene.

Juleanden er spist, gaverne er pakket og de sidste låger i julekalenderen er åbnet. Det er dagen derpå efter en forhåbentlig veloverstået juleaften.

De mange juletraditioner skaber også ekstra affald. Ifølge AffaldVarme Aarhus var der sidste år i december 567 ton ekstra affald i forhold til en gennemsnitlig måned. Det svarer til 57 fyldte skraldebiler.

FAKTA: Ændrede åbningstider på genbrugsstationen

Men hvordan skiller man sig af med det på bedst mulige vis? Med hjælp fra AffaldVarme Aarhus giver vi dig her en guide til, hvordan de mest gængse juleaffaldstyper skal bortskaffes i Aarhus Kommune. 

OBS: Hvis du vil være helt sikker på, hvordan det foregår i din egen kommune, er det en god idé at tjekke retningslinjerne hos dit lokale affaldsselskab.

Sådan skaffer du dig af med juleaffaldet

Gavepapir

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Gavebånd

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Juledekorationer

Foto: Keld Navntoft - Ritzau Scanpix

Julekalender

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Julekort

Foto: Allan Lundgren/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Pap

Juletræet

Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Batterier

Foto: Colourbox

Lyskæder

Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Fyrværkeri

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Hvis din egen affaldsbeholder til restaffald bliver overfyldt, kan du stille ekstra affald i sække ved affaldsbeholderen. Skraldemanden tager det med næste gang, du får tømt din affaldsbeholder. Du skal dog huske at bestille i forvejen:

  • Bestil afhentning af ekstra restaffald på www.affaldvarme.dk/mitaffald Du skal logge på med dit NemID og klikke på "Bestil afhentning af ekstra restaffald." Bestil senest to dage før, skraldemanden kommer.
  • Hvis du ikke har mulighed for at bestille en afhentning online, kan du købe mærker til sækkene på genbrugsstationerne.

Der kan ikke bestilles afhentning af ekstra sæk med glas, plast og metal eller papir og småt pap, men der kan bestilles en ekstra tømning af beholderen.

Hvis en nedgravet affaldsbeholder er overfyldt, kan du melde det til AffaldVarme Aarhus’ kundeservice på 77 88 10 10 (man-fre kl. 8-15).