Gasudslip: Årsag stadig uklar

Meget sandsynligt, at elev står bag

00:52

1 af 2

I alt 800 elever fra Langkær Gymnasium har hele eftermiddagen været udsat for ubehagelige oplevelser, efter at de omkring kl. 13 blevet evakueret på grund af gasalarm.

Østjyllands Politi arbejder onsdag aften stadig ud fra en teori om, at det kan være en af gymnasiets egne elever, der står bag tåregasbomben.

- Det er overvejende sandsynligt, at tåregassen er blevet bragt her til stedet. Vi kan bestemt ikke afvise, at det er en elev, der står bag, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

24 i behandling

Flere elever besvimede, oplevede svære vejrtrækningsproblemer og opkast. I alt 24 elever måtte i løbet af eftermiddagen i behandlingen.

- Jeg koncentrerede mig mest om, at mine veninder lå omkring mig. De besvimede simpelthen rundt om mig. Og så gik der lidt tid, så kunne jeg pludselig heller ikke selv trække vejret. Jeg fik kvælningsfornemmelser og kastede op, fortæller Sofie Rasmussen, der er elev på Langkær Gymnasium.

Østjyllands Politi oplyser, at der på baggrund af afhøringerne af både elever, og de ansatte er den foreløbige konklusion, at der har været tale om CS-gas/tåregas.