Gartnere skyder frem

Unge vil have jord under neglene

02:06

1 af 2

På Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder kan man ikke få hænderne ned. Her oplever man i år et rekordstort antal nye elever - hele 268 elever vil år gerne have jord under neglene.

Særligt gartneruddannelserne har oplevet en stor tilgang af nye studerende.

43 procent flere er i år optaget på uddannelsen som produktionsgartnere, mens 28 procent flere vil være væksthusgartnere.

- Jeg valgte væksthusgartner, fordi jeg synes, det var den linje, jeg kunne bruge mest, og hvor man får lov til både at være fysisk, og man får noget viden indenbords også, siger væktshusgartnerelev Thomas Klemmensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Holde liv i branchen

Den øgede interesse for jordbrugsuddannelserne glæder Dansk Gartneri. De håber, at det vil betyde, at arbejdsgiverne i fremtiden nemmere kan ansætte dansk arbejdskraft.

- Det ser jeg som en positiv tendens. Det betyder rent faktisk, at vi kan bevare arbejdspladser i Danmark, og vi kan opbygge de kompetencer og knytte dem til danske medarbejdere, så vi har mulighed for at udvikle vores virksomheder. Vi har mulighed for at fastholde erhvervet i Danmark, så det ikke dør ud, siger næstformand for Dansk Gartneri, Søren Flink Madsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.