Gardehusarer er kommet til byen

Heste skal børstes og strigles inden dronningens fødselsdag

01:19

1 af 2

De har normalt til huse på Antvorskov Kaserne i Slagelse, men de næste par dage har de gjort en undtagelse.

Her er Gardehusarregimentet i stedet flyttet ind i staldene på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus forud for fejringen af dronning Margrethes 75 års fødselsdag.

Når dronningen og prinsgemalen på onsdag skal køre i karet gennem Aarhus, bliver de ledsaget af de ridende gardehusarer.

Se også: Her er dronningens rute

Forberedelserne til karetturen er allerede i fuld gang. TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte i dag blandt andet Sabine Stoltenberg Ellegaard, som er menig i Gardehusarregimentets Hesteeskadron.

Dagens opgave var at strigle og børste hestene, så de kan være så præsentable som muligt. Hovene skal være rene, og pelsen fuldstændig fri for støv.

Med bare tre dage tilbage til dronningens fødselsdag, har sommerfuglene meldt sig i maven. Sabine Stoltenberg Ellegaard glæder sig til at ride gennem Aarhus og spille på trompet.

Håber på godt vejr

For to uger siden fik hun en forsmag på, hvordan det er at ledsage dronningen. Dengang var det ved Fredensborg Slot, da det hollandske kongepar var på et tre-dages besøg i Danmark.

Lige nu er hun mest spændt på, hvordan hestene vil reagere omgivelserne:

- Det er jo svært, fordi det er levende dyr. De kan jo finde på lige pludselig at blive bange for en klapvogn eller en parasol eller et andet andet. Man skal hele tiden holde tungen lige i munden, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sabine Stoltenberg Ellegaard tror på, at dronningens fødselsdag vil blive en af de oplevelser, hun vil huske tilbage på fra hendes 12 måneder lange værnepligt. Hun har tre måneder tilbage, og de skal gerne slutte med manér:

- Jeg håber da, at vejret holder og at der kommer mange. At det bliver en fed opvisning.

Du kan møde Sabine Stoltenberg Ellegaard og en af hendes kammerater i videoen øverst i artiklen, hvor de er i færd med at gøre hestene klar.