Går i Kipketers fodspor

Sprinter-talent vil til OL for Danmark

Aladdin Bouhania. Navnet klinger ikke særligt dansk. Men manden bag navnet er nu dansker.

Historien om en afrikansk sprinter, der fik dansk statsborgerskab, kender de fleste med interesse for sport. Daværende kenyanske Wilson Kipketer blev dansker, da han langt om længe fik et dansk statsborgerskab og repræsenterede lille Danmark ved diverse store atletik-mesterskaber.

Marokkanske Aladdin Bouhania gør ham nu kunsten efter, da han lige har fået sit danske statsborgerskab. Nu drømmer han om OL i den rød-hvide trøje.

- OL har altid været en drengedrøm for mig, siger han til DR.

Fra Marokko til Aarhus

Tidligere 28-årige marokkanske Aladdin Bouhania er skiftet til den gummiagtige belægning på NRGI Park i Aarhus, hvor han ofte træner i AGF Atletik-trøjen. Forleden blev det til en sølvmedalje ved DM, hvor han begik sig på 800 meter distancen, som er den foretrukne sammen med 1500 meter og 5 kilometer på landevej.

Men det at han nu endelig har fået stempel på, at han er dansker, er en endnu større bedrift end de mange medaljer inden for sprint. En kamp, der har stået på siden 2003.

- Jeg føler mig mest hjemme i Danmark. Det føles fantastisk at være dansker i det land, man elsker mest, siger han til DR.

Frem og tilbage

Han blev født i Marokko, men kom til Danmark som 4-årig. Han kom til at holde meget af Danmark, men var en tur tilbage i fødelandet fra han var til 10 til 17 år. Det var først, da han kom tilbage til det kolde nord i 2003, at han besluttede sig for at blive 100 procent dansk. Før følte han sig kun som 80 procents-dansker, men nu kan han ånde lettet op efter en længerevarende kamp, som han lige som på løbenanen - aldrig gav op.

- Nu kan jeg endelig give noget tilbage til det land, som har taget så got imod mig. Jeg føler mig mest dansk nu, siger han.

Du kan høre meget mere om Aladdins historie i et radioindslag i linket herunder.

http://www.dr.dk/P1/Klubvaerelset/Udsendelser/2013/08/07145543.htm