Gammelt amtssygehus får nyt liv

Aarhus Byråd vil omdanne det gamle amtssygehus til et nyt boligkvarter. Nu er planerne kommet et skridt tættere på virkeligheden.

Duften af jod og rengøringsmiddel er væk, men de ikoniske bygningerne er der stadigvæk. De rødgule mursten, der i mange år har været hjemsted for operationer og blodprøver, bliver nemlig omdannet til bolig et helt nyt boligkvarter for både unge, familier og handikappede.

Aarhus kommune blev allerede i 2014 enige med Region Midt om at overtage Amtssygehuset, så der kunne bygges et nyt boligkvarter på stedet. Planerne er at bevare meget af det gamle byggeri, men samtidig nytænke området.

Der skal området åbnes op mod det omkringliggende kvarter.
Der skal området åbnes op mod det omkringliggende kvarter. Foto: Teknik og Miljø - Aarhus Kommune

- Amtssygehuset historie skal leve videre i det nye bykvarter. Vi genskaber de oprindelige sigtelinjer i området med grønne alléer og bevarer de oprindelige bygninger af arkitekt Axel Høegh-Hansen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

To udviklingsplaner og 900 nye boliger

Forslaget til udviklingsplanerne var i morges til behandling i magistraten, og rådmanden har to planer til debat.

- Det handler om, hvad byrådet ønsker at prioritere, og derfor er det er vigtigt for mig, at begge planer bliver en del af den politiske debat og dialogen med borgerne, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Et stort nyt trappeanlæg skal opbygge mod Regenburgs Plads.
Et stort nyt trappeanlæg skal opbygge mod Regenburgs Plads. Foto: Teknik og Miljø - Aarhus Kommune

Planen for byggeriet er, at der skal være cirka 900 boliger, fordelt som både private og almene boliger, handikapboliger, og ungeboliger.

- Amtssygehuset skal forvandles til et mangfoldigt bykvarter med familievenlige boliger, lejligheder med panoramaudsigt over byen og masser af luft og lys som i den gamle hospitalshave, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Planen skal nu behandles af Aarhus byråd, og den vil derefter komme i høring igen. Den endelige udviklingsplan forventes klar i slutningen af året.

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

motorvej

Uheld skabte kø på motorvej

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

IMG_8481-1200px

Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Dagens mest læste