Gamle færger i ny forklædning: Aarhus-færger får opgradering

To af Molslinjens ekspressfærger fra Aarhus til Sjællands Odde er ved at blive ombygget med helt nyt udseende og tilbygning

Nyt betræk, elevator og en tilbygning med plads til 400 ekstra passagerer. Det er nogle af de opgraderinger, to af Molslinjens ekspressfærger snart kan se frem til.

Der er tale om færgerne Max Mols og Express 1, som dagligt sejler mellem Aarhus Havn og Sjællands Odde. 

Ombygningen får dog ikke betydning for sejladsen mellem Jylland og Sjælland, forsikrer Molslinjen:

- Vi har sat en anden færge ind som afløser på ruten, mens de to færger skiftevis er på værksted, så det er ikke noget, man kommer til at mærke noget til, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Molslinjen.

Opgraderingen er startet

Max Mols er navnet på den ældste af Molslinjens ekspressfærger, som netop er kommet på værksted til den helt store makeover. Den får både udskiftet en masse mekaniske dele, nyt betræk på samtlige sæder, og samtidig får den indbygget en helt ny elevator:

- Den type sejlads, Max Mols skal ud på, kræver, at der er gode muligheder for gangbesværede, så det er noget af det første, vi bygger ind i færgen, fortæller Jesper Maack til TV2 ØSTJYLLAND.

Den ældste ekspressfærge, Max Mols, får en kæmpe makeover med blandt andet en helt ny elevator.
Den ældste ekspressfærge, Max Mols, får en kæmpe makeover med blandt andet en helt ny elevator. Foto: Mols-Linien

Max Mols forventes at være færdig med første etape af opgraderingen den 5. november, og derefter er det Express 1's tur. Her er det helt store tiltag, at der bliver plads til op mod 1.400 passagerer:

- Hele bagenden bygger vi ud samtidig med, at vi forlænger hele det øverste dæk. Det betyder, at vi kan få plads til 400 flere passagerer end nu, siger Jesper Maack.

Opgraderingen af begge færger forventes at være færdig til september 2018, og herefter skal færgerne så ud på et helt nyt eventyr. De skal nemlig fungere som ekspressfærger på Bornholm. 

- Det er meningen, at begge færger primært skal sejle mellem Rønne og Ystad lige så snart, de er færdigbyggede, fortæller Jesper Maack.

Derfor har Molslinjen også sørget for, at der kommer en ny færge til at overtage sejladsen mellem Sjælland og Jylland.

- I Australien er de netop nu ved at bygge en splinterny ekspressfærge, som kommer til at hedde Express 4. Den skal tage over for de to færger, der flytter til Bormholm næste år, siger Jesper Maack.

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

Lige nu
20210414-184813-L-1920x1279we

liveblog Udkast: Regeringen vil hæve forsamlingsloft

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Dagens mest læste