Gade opkaldt efter dronningen

Den Gamle By i Aarhus giver Dronning Margrethe gave i anledningen af hendes 75-års fødselsdag

00:44

1 af 2

I anledningen af Dronning Margrethes 75-års fødselsdag har Den Gamle By i Aarhus valgt at opkalde en gade efter majestæten.

Gaden hedder Dronning Margretes Gade, og ligger i det kvarter i museet, som skal afspejle året 2014.

- Dronningen har fulgt grundigt med i mange af de ting, der foregår i Den Gamle By, og som dialogpartner er hun meget vidende indenfor det historiske, siger Thomas Bloch Ravn, der er museumsdirektør.

Se: Her er gaven til dronningen

I alt bliver der sat to gadeskilte op i Den Gamle By med det nye gadenavn. Det ene af de to gadeskilte blev onsdag morgen sat op på et hus fra Københavns Nordvestkvarter, mens det andet skilt om nogle år skal sidde på et hus fra Jelling, der bliver genopført på museet.

- Vi synes, der er en morsom pointe i, at huset med Dronning Margrethes Gade-skiltet, engang lå lige overfor Dronning Thyras høj i Jelling, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Ifølge museet er der i Aarhus kun et enkelt andet sted, der er opkaldt efter Dronning Margrethe, og det er Margrethepladsen i det centrale Aarhus, mens for eksempel Dronning Margrethes Vej på Trøjborg er opkaldt efter Dronning Margrethe 1., og altså ikke Dronning Margrethe 2., der fylder 75 år i morgen, torsdag.

Hele kvarteret, hvor Dronnings Margrethes Gade ligger, forventes at stå færdigt i løbet af fem til seks år.

Du kan høre Thomas Bloch Ravn fortælle om gaven i videoen øverst på siden.