Gade: Ghetto uanset huslejen

Huslejerabat dur ikke, hvis man skal få indvandrere til at bosætte sig andre steder end i Gjellerup, for der mangler ganske enkelt boliger.

Det nytter ikke at gøre det billigere for indvandrere at bo andre steder end i Gjellerup, for der mangler ganske enkelt boliger.

Det siger borgmester Louise Gade (V) som svar til et forslag fra SF om at give huslejerabat for at få indvandrere til at flytte ud af ghettoer.

- Jeg vil ikke afvise, at huslejerabat kan være med som en del af den vifte af tiltag, der skal til for at afhjælpe ghettodannelsen. Men det store problem er jo, at vi ikke har noget andet sted at flytte de her familier hen, siger Louise Gade til Ritzau.

Hun appellerer i den forbindelse bl.a. til de private udlejere om at være mere åbne over for mennesker med anden etnisk baggrund end dansk. 

Louise Gade understreger, at ghettoer ikke kun er et spørgsmål om indvandrere. Det er et ligeså stort problem, hvis socialt dårligt stillede danskere bosætter sig samme sted, siger hun. Opgaven går derfor også ud på at fastholde de velfungerende indvandrere i de belastede boligområder, fx ved at give dem lov til at købe deres egne boliger.

SF foreslår, at rabat på huslejen skal lokke indvandrere ud af ghettoerne i f.eks. Gellerupparken i Århus, Vollsmose i Odense og Mjølnerparken på Nørrebro i København. Samtidig skal danskere også kunne opnå en kontant gevinst i form af billigere husleje, hvis de er villige til at flytte ind i områder, der er præget af sociale problemer.

I Folketinget støtter Socialdemokraterne forslaget, mens De Konservative afviser.