Frygter for tykkes fremtid

Er fede de næste, sundhedsbølgen rammer?

Om 20 dage indfører Aarhus Kommune landets mest restriktive rygepolitik. Og nu er kommunen også begyndt at interessere sig for de ansattes vægt. Derfor frygter flere fagforbund for de tykkes fremtid på jobbet.

Det skriver Århus Stiftstidende.

- Jeg har hørt ledere i Aarhus Kommune sige: "Hvad skal vi gøre ved de overvægtige hjemmehjælpere". Jeg har hørt dem diskutere, om det er noget, kommunen kan blande sig i, siger Kirsten Normann Andersen, formand for Aarhus-afdelingen i det store fagforbund, FOA, der organiserer mange kommunalt ansatte.

Rammer alle der stikker ud

Fællestillidsrepræsentant for HK'erne i Magistratens 1. Afdeling, Helle Rix, er bekymret:

- Vi frygter, at det her er starten på en politik, som vil ende med at ramme alle, der stikker lidt ud fra mængden: "Først tager vi rygerne, så kommer turen til de overvægtige", siger hun.

Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, afviser, at der er planer om at blande sig i de ansattes vægt:

- Men det er klart, at kan du ikke varetage dit job, så har vi en udfordring i at hjælpe dig med at finde en måde, du kan varetage det på, siger han til Århus Stiftstidende.