Frustreret over boligmarked: Stod 70 i kø til fremvisning

Christian Toft er ved at opgive det aarhusianske boligmarked

Christian Toft oplevede torsdag 70 interesserede til en fremvisning på en 2-værelses lejlighed i Falstergade. Foto: Privatfoto

Det kan til tider være nærmest umuligt at finde en egnet studiebolig i Aarhus. Sådan er det også for den 25-årige lærerstuderende Christian Toft, der torsdag oplevede endnu et hårdt slag i kampen for at finde et sted at bo.

- Jeg har virkelig søgt alt mellem himmel og jord, som var inden for rimelighedernes grænse - og nok også lidt over. Hver gang kom der et autosvar tilbage om, at lejligheden allerede er lejet ud. Men så i dag var jeg inviteret til den første fremvisning på en lille 2-værelses i Falstergade, fortæller Christian Toft og fortsætter:

- Men det viste sig så, at der dukkede 70 mennesker op for at se lejligheden. Det siger alt.

I begyndelsen af januar blev den unge lærerstuderende single og skulle flytte fra hans og kærestens fælles lejlighed. Men det har så vist sig at være lettere sagt end gjort.

- Jeg søger gennem Boligportalen og forskellige Facebook-sider, men får kun afvisninger. Det er min klare oplevelse, at der simpelthen er for få boliger. Udlejerne udnytter det også, når man ser små 9 kvm værelser til 4200, siger Christian Toft.

Potentiale i tomme lokaler

Går ud over studiet

Hans aktuelle boligsituation påvirker dagligdagen meget.

- I øjeblikket bor jeg dels ved mine forældre i Esbjerg og hos en kammerat på et kollegieværelse. Jeg er ved at skrive min bachelor på studiet, og det går da ud over koncentrationen, at man ikke har noget sted at bo. Det er ligesom ens base, der mangler, lyder det fra Christian Toft.

Han ser selv kun en løsning på problemet.

- Kommunen burde bygge løs, og beskæftige alle håndværkere med at bygge nye boliger. Der er ikke andet for, mener han.

Indtil da må Christian Toft finde midlertidige løsninger.

Har du oplevet noget lignende Christian, så hører vi meget gerne fra dig. Du kan sende dine oplevelser til os enten via vores Facebookside eller til mailen redaktion@tv2oj.dk.