Frustreret natklubejer efter AGF-fejring: - Provokerende at se på

En frustreret natklubejer så til, imens tusind AGF-fans var samlet til medaljefejring søndag.

Med romerlys, slagsange og højt humør fejrede AGF-fans søndag aften, at den aarhusianske fodboldklub har vundet sin første medalje i 23 år.

Det gik ikke stille for sig. Tusind fans var stimlet sammen til fest på Rådhuspladsen i Aarhus efter kampen trods forsamlingsforbuddet, der nu gælder for flere end 100 personer.

Det syn var medejer og partner på natklubberne ved åen i Aarhus, Kupé, ZenZa, Den Gyldne Gro, Die Bierbar, Clemens Bar og Bernhardts, Mads Krigslund, vidne til.

- Det er fuldstændig sindssygt, at det kan lade sig gøre. Politiet var talstærkt til stede, der var langt over tusind mennesker samlet, men der blev ikke gjort noget. Det er en joke, at det kan lade sig gøre, når vi ikke kan få lov til at åbne. Om det er politiet eller politikerne, der skal løse den opgave, må de selv slås om, fortæller natklubejeren Mads Krigslund til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det var provokerende at se, hvor mange der var samlet i går.

Mads Krigslund, natklubejer

I stedet for at rydde pladsen og uddele bøder valgte Østjyllands Politi at spærre Vester Allé, så der var bedre plads til folk, og så man lettere kunne få dem spredt.

- Når det ikke er en planlagt fest, og den pludselig opstår, så er spilrummet lidt større. Og folk må godt være så mange samlet, hvis de deler sig i grupper af 100, fortalte politiinspektør hos Østjyllands Politi, Martin Løye, til TV2 ØSTJYLLAND.

Afventer nye retningslinjer

Med den politiske aftale for genåbningen af Danmark, der gik i gang i maj, præsenterede regeringen flere faser for en løbende genåbning.

Her var planen som udgangspunkt at diskoteker og natklubber kunne få lov til at genåbne som en del af fase 4, der står til at begynde i starten af august.

Indtil videre må barer, værtshuse, diskoteker og natklubber holde åbent for et begrænset antal gæster, men de skal lukke til midnat.

Der blev jublet, sunget og danset ved Rådhuspladsen i Aarhus søndag aften efter fodboldklubben hev bronzemedaljer hjem. 

De aarhusianske beværtninger, som Mads Krigslund ejer, har dog holdt fuldstændig lukket siden nedlukningen tilbage i marts.

- Vi har forretninger, der er designet til at være natklubber med dansegulv, og 85 procent at vores omsætning sker efter midnat. Derfor har vi ikke åbent, da det er et helt andet koncept, fortæller Mads Krigslund.

Myndighederne har dog endnu ikke meldt ud, om diskotekerne kommer til at kunne have åbent til efter midnat fra august.

- Vi venter på at høre, hvad der kommer til at ske, og hvilke spilleregler vi skal følge. Jeg håber snart, vi kan få noget at vide – i det mindste en dato vi kan forholde os til, lyder det fra natklubejeren.

Nogle må gerne, andre må ikke

Sidste weekend havde Mads Krigslund på bagkant set festlige billeder ved Telefonsmøgen og Busgaden i Aarhus, hvor mange fans også var samlet efter en AGF-kamp.

Denne gang tog han selv ud efter kampen for at få syn for sagen.

Mads Krigslund så til mens AGF-fans affyrede fyrværkeri og romerlys søndag aften. Privatfoto. 
Mads Krigslund så til mens AGF-fans affyrede fyrværkeri og romerlys søndag aften. Privatfoto. 

- Det var provokerende at se, hvor mange der var samlet i går. Jeg synes, det er fantastisk at AGF kan hive bronzemedaljer hjem – det skal selvfølgelig fejres. Det, der frustrerer mig, er, at så mange kan samles, selvom der fortsat er restriktioner for os. Jeg synes, politikerne bør hoppe ud af ferietøjet og tage ansvar nu.

quote Når så stor en menneskemængde var samlet i går, så tror jeg ikke det gør den store forskel, om det foregår ude eller inde.

Mads Krigslund, natklubejer

Natklubejeren kan ikke forstå, hvorfor nogle festlige forsamlinger kan finde sted, når andre ikke må. Det er på trods af, at festlighederne foregik udendørs.

- Vi er villige til at holde lukket, hvis man vurderer, at vi er superspredere. Men når så stor en menneskemængde var samlet i går, så tror jeg ikke det gør den store forskel, om det foregår ude eller inde, lyder det fra natklubejeren.

Rigtig mange diskoteker, natklubber og barer holder til langs åen i Aarhus. 
Rigtig mange diskoteker, natklubber og barer holder til langs åen i Aarhus. 

Mens natklubberne venter på svar, holder de sig klar til en eventuel genåbning.

- Vi er klar til at åbne og har masser af løsninger til, hvordan vi kan gøre det mindst ligeså forsvarligt som bryllupper, konfirmationer og studentergilder. Vi har kigget på at registrere vores gæster i døren, benytte smittestop-appen, sørge for sprit og kontaktløs betaling. Vi har også set på, hvordan barer og restauranter indtil videre har grebet det an.

Mads Krigslund håber, at lukketiden bliver skubbet til klokken 04, og at forsamlingsforbuddet bliver hævet til 200 personer. Ellers giver det fortsat ikke mening økonomisk for natklubberne at åbne.

- Vi er sindssygt pressede. Der er ildrøde tal på bankkontiene, fordi vi har skullet betale vores udgifter som normalt, fortæller Mads Krigslund. 

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk SF

Politiker går ind i sag fra Randers om lange ventetider

IMG_9390

Hunden Osvald hjemme igen efter 15 dage: - Jeg er virkelig målløs

Ungdomskultur 2

Fra røvsyg til fed by: Gymnasieelever har skabt deres eget ungehus

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

øl alkohol bar værtshus fadøl

Partier vil afskaffe "fjollet" regel på restauranter og barer inden genåbning

Dagens mest læste