Frokost formilder ikke Aarhus-forsker

Professor Jørgen E. Olsen fra Aarhus Universitet mødtes fredag med miljø- og fødevareminster Eva Kjer. Men han og kollegerne fastholder kritik af regeringens landbrugspakke

Foto: Steen Brogaard

Formålet med fredagens frokost i Miljø- og Fødevareministeriet var ikke at blive enige med ministeren om beregningerne bag landbrugspakken. Og det er de to deltagende kritiske forskere heller ikke blevet, fortæller de efter mødet.

- Jeg synes stadig, at man har forklaret sig rigtig dårligt i forhold til, hvordan man har regnet sig frem til de tal, der er lagt frem for både offentligheden og forligspartierne, siger professor Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

- Jeg synes stadig, at man kommunikationsmæssigt har gjort en dårlig opgave fra ministeren og ministeriets side.

Har man sminket landbrugspakken?

- Jeg ved ikke, om det er sminke eller ej. Jeg har sagt, at det ligner et skønmaleri.

Og det mener du stadig?

- På den måde det er fremlagt, ja, naturligvis, siger Jørgen E. Olesen.

Landbruget: Aarhus vrøvler om regning

Også chefkonsulent Poul Nordemann Jensen fra Nationalt Center for Miljø og Energi under Aarhus Universitet fastholder sin kritik efter mødet.

- Vi har påpeget, at vi ikke ville have gjort det samme, siger han med henvisning til ministeriets beregninger af landbrugspakkens miljøeffekter.

Er ministerens fortælling om en grøn landbrugspakke tvivlsom?

- Der er i hvert fald nogle usikkerhedsmomenter, som man skal være klar over. Det sagde vi også til ministeren. Når man angiver noget på det sidste ton, så signalerer man meget stor sikkerhed på resultatet. Og det kan vores tal i hvert fald ikke holde til.