Frivillige knokler i succesfuld basketball-klub

Denne weekend sørger op mod 60 frivillige for, at landets største stævne for basketball for børn bliver afviklet i Lystrup

00:56

Hele weekenden har hundredevis af børn deltaget i en stor basketball-turnering i Lystrup. Op mod 60 frivillige står arrangementet.

Den lokale basketklub, Lystrup Lions, markerer sig tydeligt i dansk basket, når det gælder ungdomsrækkerne.

Bag de flotte resultater står bare én betalt træner – resten af klubben drives udelukkende af frivillige.

Læs også Frivillighovedstad: Kom med til gratis åbningsfest i dag

Med indvielsen af Europæisk Frivillighovedstad 2018 søndag håber klubben at der er endnu flere, der kan få lyst til at give et nap med i det lokale foreningsliv.

Det er helt fint at komme ned til et arrangement som dette og skrælle nogle gulerødder i et par timer.

Anders Leth Nielsen, formand, Lystrup Lions

- Det, at der kommer spot på det, kan måske brede budskabet om, at det ikke handler om, at man hver uge skal lægge fire-fem timer, men at det er helt fint at komme ned til et arrangement som dette og skrælle nogle gulerødder i et par timer, siger Anders Leth Nielsen, der er formand for Lystrup Lions, til TV2 ØSTJYLLAND.

Denne weekend er basket-afdelingen under Lystrup IF arrangør af en stor, årlig turnering, der samler hold fra hele landet i aldersgruppen 10-14 år.

Rikke Voldby har to drenge, der spille basket i Lystrup Lions. Hun er selv frivillig i klubben. Denne weekend har hun smurt over 300 snadwich til basketball-turneringens børn.

Én gang frivillig - altid frivillig

I weekendens arrangement er der 50-60 lokale frivillige, der er trukket i arbejdstøjet. De har forskellige opgaver blandt andet rengøring, madlavning og koordinering i forbindelse med børnenes overnatning på eksempelvis skoler.

Det er svært at få råbt folk op. Vi har en frivillig, der knokler for at ringe til folk, der endnu ikke har frivilligt arbejde. Næsten helt telefonsælger-agtigt.

Anders Leth Nielsen, formand for Lystrup Lions

Ifølge er det afgørende, at man gør et stort arbejde for at få gjort folk opmærksomme på det store fællesskab, det giver at være frivillig.

- Det er svært at få råbt folk op. Vi har en frivillig, der knokler for at ringe til folk, der endnu ikke har frivilligt arbejde. Næsten helt telefonsælger-agtigt. Når først man har fået dem til at komme her én gang, så kommer folk år efter år. Vi har folk, der har børn, der er blevet for gamle til at spille i klubben, og de kommer stadig. Nogle har endda der arbejdskolleger med, som giver et nap med i køkkenet og bare elsker at stå dernede og skrælle kartofler, siger Anders Leth Nielsen,

Herunder kan du høre formanden fortælle om, hvad det frivillige arbejde betyder for klubben.

02:15 Luk video