Frivillige holder øje med valget

Almindelige borgere arbejder på valgsteder

Foto: Colourbox

Ved de østjyske valgsteder bliver vælgerne hele dagen igennem mødt af valgtilforordnede, som skal holde øje med, at alt går rigtigt til.

Normalt har de valgtilforordnede tilknytning til politiske partier, men i Aarhus har kommunen været nødt til at prøve noget nyt.

I 2009 havde Aarhus Kommune svært ved at finde nok valgtilforordnede blandt partierne. Derfor blev der indledt en kampagne for at få almindelige borgere til at påtage sig opgaven:

- Der er ingen krav om, hvem der må være valgtilforordnet. Da vi havde problemer med at finde folk, tænkte vi, at det var en god mulighed for resten af befolkningen for at få et indblik i valgdagen indefra, siger Lene Hartig Danielsen, leder af valgsekretariatet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Til kommunalvalget i dag er der omkring 800 valgtilforordnede fra de politiske partier og 200 almindelige borgere i forskellige aldersgrupper.

- Folk melder sig løbende til. Lige nu har vi næsten tømt vores database, siger Lene Hartig Danielsen, leder af valgsekretariatet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.