Friskole: Øget tilsyn giver ikke mening

Selam Friskole i Brabrand er en af de muslimske skoler, der bliver beskyldt for at benytte undervisningsmateriale på kant med danske værdier

02:32

1 af 2

Der tegner sig nu et flertal i Folketinget for at skærpe tilsynet med friskolerne. Det sker efter, at TV 2-dokumentaren "Foreningerne bag sløret" har afsløret, at der på en muslimsk friskole i Aarhus, er blevet benyttet undervisningsmateriale, der er kontroversielt.

Den muslimske friskole Selam Friskole i Hasselager er en af skoler, der ifølge dokumentaren har brugt undervisningsmateriale på kant med danske værdier og regler.

Rådmand uden tiltro til systemet

På Selam Friskole mener man ikke, at det giver mening.

- Det nuværende tilsyn fungerer ganske fint, og jeg mener, at det måske er et eksempel på fra politisk side, at man skal vise handlekraft. For der er ikke noget at komme efter på vores skole, siger skoleleder Henrik Sørensen og fortsætter:

- Vi har det ikke det omtalte materiale. Vi har åbenbart haft det på skolen, men i min tid har vi ikke anvendt det materiale, så vi har det simpelthen ikke på skolen.

Foreninger bag moskeer får støtte

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus er dog ikke overbevist.

- Jeg synes, det er nemt at sige, at man ikke bruger de her materialer og ikke har dem på skolen. Man har i hvert fald brugt dem på et eller andet tidspunkt, og det gør mig bekymret, det synes jeg er galt nok, siger Bünyamin Simsek (V).

Det er undervisningsministeriet, der fører tilsyn med friskolerne, men det er kommunalt ansatte, der udfører arbejdet.

- Jeg mener, at vi har levet op til bekendtgørelsen og de krav, som Folketinget har stillet til tilsynet, og dermed mener jeg ikke, at vi har været for slappe, siger Ole Kiil Jacobsen, der er Børn- og Ungechef i Aarhus Kommune.

Regeringen fremlægger i næste uge et udspil til, hvordan tilsynet med landets friskoler skal skærpes.

Se hele indslaget om det skærpede tilsyn i videoen ovenfor.