Fremtidens læger løb penge ind til kampen mod kræft

Hundredvis af medicinstuderende trak lørdag i løbetøjet for at skaffe penge til kampen mod kræft

01:49

64.719 kroner.

Så meget løb cirka 600 medicinstuderende ind ved lørdagens motionsløb. Pengene doneres til det store "Knæk Cancer"-indsamlingsshow, der sendes lørdag aften på TV2.

- Vi er så glade og stolte, men også lidt trætte, siger Laura Krogh Jørgensen, der som formand for Onkologisk Selskab for Medicinstuderende var en af hovedkræfterne bag løbet. 

Læs også Chanel og Isabella har samlet 10.000 kr. til kamp mod kræft

Medicinstuderende Nikolaj Østergaard snørede løbeskoene i anledning af det gode formål. Han har haft kræften tæt inde på livet:

- Min far gik bort i marts sidste år, så jeg synes, at jeg har en særlig interesse i at støtte det, siger han. 

Nikolaj Østergaard føler sig overbevist om, at kræften kan besejres på sigt.

- Det er jeg fuldstændig sikker på. Det er et felt, som rykker sig hurtigt. Det er sådan set bare med at følge med, siger han.

Laura Krogh Jørgensen deler optimismen.

- Vi håber selvfølgelig, at der fremover er endnu flere, som kan vinde kampen mod kræft. Der er virkelig sket mange fremskridt på området. Inden for de seneste ti år har man fundet rigtig meget omkring biologien i kræftceller, og det gør, at man kan lave en mere målrettet behandling, siger hun.  

Læs også Perlepladepiger håber, at de får Rasmus Seebach i røret

Ole Steen Nielsen er konstitueret dekan på sundhedsvidenskab ved Aarhus Universitet. Han har beskæftiget sig med kræft i årtier. Han vurderer, at det bliver svært helt at udrydde sygdommen.

- Jeg tror ikke, at vi kommer til at afskaffe al cancer, men jeg synes, det er et realistisk håb, at mange bliver raske, og så er der nogle, der kommer til at leve i måske mange, mange år. Man kan næsten sige, at det bliver en kronisk sygdom. Det mener jeg faktisk er realistisk, siger Ole Steen Nielsen. 

Onkologisk Selskab for Medicinstuderende arrangerede sidste år et tilsvarende løb, hvor der blev samlet 43.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

Se mere om de medicinstuderendes indsamling i videoen øverst i artiklen.