Frederiksgade er ved at uddø

Arkitekt foreslår nyt kulturelt strøg

Foto: Google Street View

Frederiksgade i Aarhus er ved at uddø som butiksgade, mener arkitekt Per Fischer fra arkitektfirmaet Arkitema, der har kontor i gaden.

Han har tidligere forsøgt at råbe Aarhus Kommune op, men prøver nu igen, efter at have konstateret en voldsom vækst i lukning af butikker i gaden.

- Udviklingen går den forkerte vej. Store butikker er lukket. Det går rigtigt stærkt, jeg har aldrig set noget lignende, siger Per Fischer til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg tror, at det går helt galt. Jeg tror ikke, at der er flere detailbutikker tilbage om et år. Ud over restauranterne er der helt dødt fra Østergade og ned. Jeg kan i princippet være ligeglad med, om det er trist at se på, men det er synd for byen, siger han til avisen

Per Fischer foreslår, at gaden opgives som forretningsgede, og at der i stedet satses på at gøre den til et kulturelt strøg.

Rådmand Bünyamin Simseks (V) synes, at ideen er dårlig:

- Jeg er meget lydhør for forslag og forbedringer, men det er ikke en politisk beslutning, hvor folk handler. I forhold til visionerne om en kulturgade, er det ikke noget, som jeg vil prioritere. Vi bruger allerede penge på at gøre området omkring godsbanen til et kulturområde, siger han til JP Aarhus.