Frederiksbjerg Skole er kåret til årets skolebyggeri

Frederiksbjerg Skole var en af fem nominerede skolebyggerier

Vinderen af årets skolebyggeri er blevet kåret, og valget er faldet på den nye aarhusianske skole på Frederiksbjerg. Skolen åbnede i august, og har fået stor ros for indretningen, der i den grad ligger op til bevægelse blandt eleverne.

Frederiksbjerg Skole er den første skole, der er bygget i Aarhus midtby i mere end 100 år. 900 børn har deres hverdag på skolen, der forsøger at gøre op med traditionelle klasselokaler. 

Læs også VIDEO: Mary indvier officielt Frederiksbjerg Skole

- Det er en rigtig glædelig nyhed, at Frederiksbjerg Skole er kåret som årets skolebyggeri. Det er først gang siden 1911, at vi har bygget en skole i Aarhus midtby, og der er lagt mange kræfter i, at byggeriet ikke alene skulle opfylde alle de krav, der kan stilles til en moderne skole, men også være et attraktivt omdrejningspunkt for hele bydelen og vægte blandt andet bæredygtighed, fritidsbrug og grønne arealer. Prisen er med til at understrege, hvor godt projektet er lykkedes med både at skabe rammerne for et helt unikt skole- og børnemiljø og et enestående byggeri, hvor funktionalitet og arkitektur glider smukt sammen med det omkringliggende byrum, siger  borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, i en pressemeddelelse. 

De 5 nominerede projekter til prisen for Årets skolebyggeri 2016 var:

-    Vibenshus Skole, København Ø
-    Sophieskolen, Nykøbing Falster
-    Frederiksbjerg Skole, Aarhus C
-    Vestegnen HF og VUC, Rødovre
-    UCC Campus Carlsberg, København V

Herunder kan du få en rundtur på den nye skole i Aarhus:

03:48 Luk video