Fredens Moské er ikke så moderat som antaget

I TV 2-dokumentaren 'Moskéerne Bag Sløret' er TV2s kvindelige muldvarp også på besøg i Fredens Moské

02:36

1 af 2

Det er ikke alene Grimhøjmoskeen i Aarhus, der prædiker radikale holdninger og udlægger Koranen bogstaveligt. Nu viser det sig, at Fredens Moské i Aarhus også er med. Den er ellers kendt for at være moderat i sin opfattelse af Islam.

- En ting er jo den måde, vi gerne vil opfatte Fredens Moske på, og det billede som vi så tegner af den. Noget andet er så de ting, som de egentlig siger, siger Henrik Reintoft Christensen, der er lektor i religionssociologi ved Aarhus Universitet.

Minister går i rette med Aarhus-imam

TV 2's dokumentar-serie 'Moskéerne Bag Sløret' har de seneste dage vist, hvordan der i århusianske moskeer bliver udtrykt en accept af stening, vold mod børn og senest, at en mand har ret til sex med sin kone, også selv om han slår hende.

I dokumentaren er TV2's kvindelige muldvarp også på besøg i Fredens Moské, hvor en imam ligeledes rådgiver kvinder til at finde sig i flerkoneri og ikke må nægte sex med deres mænd.

Iman Radwan Mansour fra Fredens Moské har ellers tidligere udtalt sig moderat og fortalt, at de overholder reglerne i Danmark.

- Jeg tror ikke, de tænker, at det, de siger, er noget ulovligt. Og de mener formodentlig, at de er i deres ret til det, siger Henrik Reintoft Christensen.

TV2 Østjylland har torsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra Fredens Moské.

Se hele indslaget om Fredens Moské i videoen ovenfor.