Fredag døde Carsten: Sådan opfyldte sygehus hans sidste ønske

Sygehus bøjede reglerne og lod Carsten Flemming Hansen ryge en sidste cigaret, inden han stille sov ind

Billede af Carsten Hansen på en altan til hospitalet deles flittigt på de sociale medier. Foto: Aarhus Universitetshospital

Carsten Flemming Hansen fik sit allersidste ønske opfyldt, inden han fredag sov stille ind på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Den sidste aften blev han kørt ud på en altan på sygehuset. Her fik han omgivet af sin familie lov til at nyde en cigaret og et glas hvidvin, mens han overværede det, der skulle blive livets sidste solnedgang.

Det er Aarhus Universitetshospital, der selv har lagt historien på sin offentlige Facebook-side under overskriften "En værdig død på hospitalet".

- I dag sov Carsten Flemming Hansen stille ind på Aarhus Universitetshospital, begynder opslaget og fortsætter: 

- Få dage forinden var han blevet indlagt med en udposning på pulsåren i maven, som var bristet; og da han i forvejen var for syg til at blive opereret, ville det være et spørgsmål om få timer eller dage, før han ville dø af den indre blødning. Derfor var hans største ønske en Grøn LA og et glas hvidvin.

Læs også Rikke gav Carsten den sidste smøg: Så må regler være regler

Sygehuset forklarer, hvordan man bøjede reglerne for at opfylde Carsten Flemming Hansens sidste ønske. 

- Nu må man ikke ryge på hospitalet, men sygeplejerskerne på Karkirurgisk Sengeafsnit og familien var enige om, at i denne situation var Carsten Hansens ønsker vigtigere end behandling, forebyggelse og rygeregler. Derfor blev Carsten Hansen kørt ud på en altan, hvor han sammen med familien kunne nyde cigaretten, det kølige glas - og en smuk solnedgang, slutter Facebook-opslaget.