Fra mandag kan vaccinerede frit rejse til England: Lufthavn håber på flere rejsende

Fra på mandag kan færdigvaccinerede danskere rejse frit til England uden krav om test ved ankomst. Der er dog fortsat krav om selvisolation ved indrejse fra England til Danmark.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har besluttet at færdigvaccinerede statsborgere fra EU og USA frit kan rejse til England fra 2. august.

Det betyder, at danskere allerede fra på mandag frit kan rejse til England, hvis de er færdigvaccinerede. Det sker ikke mindst for at få gang i den skrantende turistøkonomi i landet.

Hos Aarhus Airport er det en god nyhed.

- Alle bånd, der løsnes har en positiv effekt i forhold til flytrafikken. Siden genåbningen af ruten mellem Aarhus og London har alle passagerer til England været underlagt et testforløb, siger kommunikationschef for Aarhus Airport, Tina Baundgaard-Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Krav om test forsvinder


Ruten var lukket i seks måneder

Fra Aarhus Airport til London flyver Ryanairs direkte rute til London Stansted Airport. Ruten genåbnede i midten af juli, men inden da havde Ryanair holdt en pause med ruten på seks måneder. Dermed har der altså ikke været nogen flyvninger til London fra nytår til midt juli.

Og med de lempede indrejserestriktioner i England håber lufthavnen nu, at det kan betyde endnu flere rejsende på ruten.

- Vi håber, det har en positiv effekt på antallet af rejsende. Det kan vi dog først sige mere om, når der er gået en uges tid, siger Tina Baundgaard-Jensen.

- Vi ved endnu ikke, om det vil betyde flere afgange fra Aarhus Airport til London Standsted.

England er fortsat på Danmarks liste over røde rejsedestinationer. Det betyder, at al rejse til England kraftigt frarådes, samt at tilrejsende fra England skal gå i selvisolation ved ankomst til Danmark.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger forventes opdateret fredag eftermiddag klokken 16.