Forvent længere rejsetid på Silkeborgvej i næste uge

Trafikanter, der kører ad Silkeborgvej i Aarhus i næste uge må nok væbne sig med tålmodighed

Foto: Google Street View

Der er kø-alarm på den trafikerede Silkeborgvej i Aarhus i næste uge. Kommunen flytter en vandledning, og det vil med stor sandsynlighed påvirke trafikken - især i krydset ved Vestre Ringgade.

Aarhus Kommune arbejder på at lave tre ligeud-spor i nordgående retning fra Daugbjergvej til og med krydset ved Silkeborgvej, og det er derfor, at det er nødvendigt at flytte en vandledning.

Under arbejdet vil det ene spor gennem krydset ved Vestre Ringgade blive lukket fra lørdag morgen til næste søndag.

Det bliver sporet her, der bliver spærret under arbejdet på Silkeborgvej.  Foto: Aarhus Kommune

- Særligt i myldretidstrafikken er det uundgåeligt, at arbejdet vil udfordre trafikken. Men projektet er et vigtigt led i indsatsen med at gøre Ringgaden til en mere attraktiv rute, og man kan som bilist glæde sig over, at trafikken kommer til at glide hurtigere gennem krydset til april, siger Mads Kari Karason, projektleder i Center for Byens Anvendelse, i en pressemeddelelse.

Byrådet har afsat 77 mio. kr. til at styrke fremkommeligheden på Ringgaden. Indsatsen er fordelt på en række sammenhængende projekter på- og omkring Ringgaden, der alle skal forbedre forholdene for trafikanter i Aarhus. Læs mere om projekterne her.