Fortsat uden spor i økse-sag

Østjyllands Politi håber fortsat på hjælp fra offentligheden efter voldsomt røveriforsøg mod guldsmed i Aarhus

01:11

1 af 2

For en uge siden offentliggjorde Østjyllands Politi overvågningsvideo fra et voldsomt røveriforsøg mod Knud Pedersen Ure & Smykker på ved Sct. Clemens Torv i det centrale Aarhus den 10. april, hvor fire gerningsmænd bevæbnet med økser og en pistol forsøgte at smadre sig ved ind i butikken.

Gerningsmændene havde dog ikke held til at smadre døren fra slusen og ind til butikken, og derfor valgte de at stikke af fra stedet.

- Vi har ikke fået så mange henvendelser, så vi har ikke nogen afgørende nye spor at gå efter. Vi efterforsker stadig sagen, og vi er derfor fortsat meget interesseret i at høre fra personer med oplysninger i sagen, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Derfor sætter Østjyllands Politi og TV 2-programmet Station 2 torsdag fokus på sagen i håb om, at gerningsmændene kan genkendes.

Se: Søger vidner til groft røveriforsøg

Det lykkedes for Østjyllands Politi at anholde to mænd, begge på 19 år og fra Rumænien, kort tid efter røveriforsøget. De sidder begge varetægtsfængslet i sagen, men yderligere to personer er fortsat på fri fod.

Røveriforsøget skete fredag den 10. april klokken 17.25.

Østjyllands Politi søger derfor fortsat vidner og vil meget gerne høre fra:

o Vidner, der har set gerningsmændene før røveriet, evt. på Strøget/Søndergade eller før dette. Gerningsmændene beskrives som:

- Mænd

- Formentlig alle rumænske

- 18-22 år

- Alle slanke

- Iført hhv. lyse og sorte cowboybukser samt mørke jakker/trøjer.

- Én af gerningsmændene, der går lidt foran de andre, bærer på en brun taske, hvori de to økser ligger. Håndtagene på økserne stikker op af tasken.

o Vidner, der har set gerningsmændene efter røveriet.

o Vidner, der har kendskab til, hvor gerningsmændene kan have overnattet - vandrehjem, sommerhus, hotel eller eventuelt i telt

o Folk, der forhandler "Green" økser - eller kender nogen der gør?

o Borgere, der har fået stjålet "Green" økser?

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114 eller 8731 1448.