Fortsat kritik af socialdirektør

Byrådspolitikere er ude med riven efter Ankestyrelsens afgørelse om brugerbetaling

02:09

1 af 2

Hvem bærer ansvaret for Aarhus Kommunes håndtering af sagen om brugerbetaling for anbringelser på døgninstitutioner?

Det spørgsmål vil mange byrådspolitikere i Aarhus gerne have svar på. Pilen har peget på både socialrådmand Thomas Medom (SF) og også Erik Kaastrup-Hansen, som er direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Som øverste embedsmand for forvaltningen er særligt sidstnævnte, Erik Kaastrup-Hansen i søgelyset.

Se også: Forvaltning i modvind

Byrådsmedlem Aage Rais-Nordentoft (S) mener, at sagen kunne være håndteret langt mere elegant fra netop socialforvaltningen:

- Jeg synes embedsværket i den her sag har været en tand for skråsikker, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Så jeg er kritisk, men loyal.

Kritikken er opstået, efter Ankestyrelsen i torsdags afgjorde, at Aarhus Kommune har handlet ulovligt i forbindelse med opkrævning af penge fra forældre til handicappede børn.

Børnene er anbragt i forskellige tilbud som for eksempel døgninstitutioner, og det er er de ophold, som kommunen besluttede, at forældrene selv skulle betale for.

Det skete, fordi Aarhus Kommune vurderede, at børnene ikke havde mulighed for at udvikle sig og derved kun opholdt sig på institutionerne for at få pleje og pasning.

Det er den vurdering, som Ankestyrelsen har underkendt, og de godt 70 forældres sager skal nu genoptages. Forventningen er, at forældrene ikke skal betale udgifterne.

Formanden for socialudvalget, Hüseyin Arac (S), fortæller i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han på næste udvalgsmøde vil anmode om at få kortlagt hele forløbet omkring brugerbetalingen.

Du kan se hele tv-indslaget om den fortsatte kritik i videoen øverst i artiklen. Her kommenterer Viggo Mortensen, som har været bisidder for 24 af forældrene, forløbet.