Forsvundet i 10 dage: Dykkere skal lede efter Niels igen

Politiet udvider eftersøgningen omkring havnen

Niels Joachim Nicholaisen har efterhånden været forsvundet i halvanden uge, og politiet jagter stadigvæk et gennembrud i eftersøgningen af den 73-årige mand.

Han forlod sin bopæl fredag den 5. februar - sandsynligvis for at tage i fitness - men siden har ingen set skyggen af ham.

Nu er der kommet nye oplysninger i sagen. Ifølge politiet har Niels Joachim Nicholaisens mobiltelefon været på en sender lørdag den 6. februar om morgen klokken 8 på Østhavnsvej, og derfor intensiveres eftersøgningen nu i området omkring containerhavnen på Aarhus Havn. Det kan du læse mere om her.

- Status er, at vi stadig leder efter Niels Joachim Nicholaisen, og vi har undersøgt en hel del skov i byen, ruten fra hans bopæl til fitness, Marselisborg Lystbådehavn og andre relevante havnearealer, men fortsat uden held. Vi har været ude med dykkere to gange, og vi skal snart have dykkere i vandet igen, siger politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Arbejdet med at finde Niels Joachim Nicholaisen fortsætter altså på havnen, men der ledes også med lys og lygte efter ham i skovområder. I første omgang har ressourcerne været koncentreret omkring steder langs vandet og skovstier, men nu leder politifolk også i hele skovtræk.

Jespers far er forsvundet: Vi forsøger at bevare håbet

En mærkelig sag

Det undrer Gert Bisgaard, at der slet ikke et noget spor at gå efter halvanden uge efter, Niels Joachim Nicholaisen forlod sit hjem.

- Det er en mærkelig sag, for der plejer altid at være en indikation af det ene eller det andet. Engang imellem lykkes det nogen at gå under radaren, fordi man ser helt almindelig ud, og man lægger jo ikke mærke til noget, hvis alt ser almindeligt ud. Han gik formentlig i byen, og man må formode, at der er flere mennesker på ruten, der kan have set ham, lyder det fra Gert Bisgaard.

Familien leder fortsat efter 73-årige Niels fra Aarhus

Videomateriale fra overvågningsvideoer er blevet set igennem - blandt andet fra Marselisborg Lystbådehavn - men det har ikke givet nye spor.

Det betyder dog ikke, at Niels Joachim Nicholaisen ikke har været der, for overvågningsbillederne er ikke fyldestgørende. De viser kun en del af havnebassinet og lidt af kajen og altså ikke alle pladser og veje.

____________

Niels Joachim Nicholaisen er 190 centimeter høj, slank af bygning og frisk af sin alder.

Han var iført en knælang, grøn vinterfrakke og gule støvler af mærket Timberland. Derudover var han muligvis iført et par mørke fløjlsbukser.

Niels Joachim Nicholaisen er tyndhåret, og han havde formentlig en mørkeblå strikhue på, ligesom han formentlig medbragte sin sorte rygsæk.

Har du set den 73-årige mand, eller har du andre oplysninger om sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114 eller 87 31 14 48.

____________

Se et tv-indslag om eftersøgningen nedenfor: