Første streger til ny bydel i Skejby er tegnet

En ny helhedsplan for området omkring den gamle journalisthøjskole sætter gang i omdannelsen af Christiansbjerg i Aarhus

Den gamle journalisthøjskole i Aarhus skal danne ramme om en helt ny bydel i det nordlige Aarhus.

1 af 2

Den gamle journalisthøjskole i Aarhus skal danne ramme om en helt ny bydel i det nordlige Aarhus.

Med en ny helhedsplan for området bliver der sat gang i omdannelsen af kvarteret, hvor der skal være almene boliger, højhuse og byhuse og 300 ungdomsboliger.

Journalisthøjskolen skal fungere som et fælleshus med offentlige faciliteter for de cirka 1000 beboere i kvarteret. FO Aarhus, der overtager lokalerne, har planer om en cafe, museum og fællesspisning.

Læs også Sådan kommer ny Aarhus-bydel til at se ud

- Helhedsplanen for området ser spændende ud med blandede boligformer. Og FO’s tanker om at bruge den gamle skole til et fælleshus med diverse aktiviteter giver kvalitet for såvel de nye beboere i kvarteret som for dem, der bor der i dag, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Med en ny helhedsplan for området bliver der sat gang i omdannelsen af journalisthøjskolekvarteret, hvor der skal være almene boliger, højhuse og byhuse og 300 ungdomsboliger.

Udvikling med øje for arkitektur og historie

Den gamle journalisthøjskole på Olof Palmes Allé blev indviet i 1973. Den nye Danmarks Medie- og Journalisthøjskole bliver opført på en gammel industrigrund på Katrinebjergs campusområde og forventes klar til indflytning i august 2019.

- Vi har løftet et bygningskompleks fra ikke længere at være tidssvarende til undervisning til i dag at stå med et projekt for en rig og integreret bydel med plads til stor diversitet i byrum, byliv og beboersammensætning, siger John Skovbjerg, CEO hos Domis, som er bygherre på grunden i en pressemeddelelse.

Journalisthøjskolen skal fungere som et fælleshus med offentlige faciliteter for de cirka 1000 beboere i kvarteret.

Det er SLETH arkitekter der står bag tegningerne får den nye bydel. For dem har det været vigtigt at udvikle området med journalisthøjskolens arkitektur og historie for øje.

- Stedets historie og arkitektoniske arv har været et vigtigt udgangspunkt for at tegne det nye journalisthøjskolekvarter. Samtidig er Journalisthøjskolens placering mellem supercykelsti og letbane og lige ud til Vestereng en stor kvalitet og et stærkt afsæt for at udvikle området til en integreret del af nordbyen, siger Søren Leth, partner hos SLETH Arkitekter i en pressemeddelelse. 

Læs også Silkeborg får ny bydel med inspiration fra New York