Første speedskaterbane

Danmarks første speedskaterbane indviet lørdag i Århus.

Det skete med et festfyrværkeri af skating-discipliner i forbindelse med et internationalt Grand Prix i hurtigløb på rulleskøjter.

Skaterbanen er udført som et udendørs, lukket areal med en symmetrisk seks meter bred bane og med en længde på 200 meter med halvcirkelformede endebuer, der er hævet svagt i svingene og dermed sikrer, at der kan skates med stor fart.

Århus Kommune og Lokale- og Anlægsfonden står bag banen til to millioner kroner, der er etableret i forbindelse med Århus Skøjtehal.

Banen kan benyttes gratis af alle byens borgere uden reservation - dog kan foreninger og skoler i begrænset omfang reservere banen til træningsseancer.

Det er tanken, at den nye skaterbane både skal fungere som træningscenter og konkurrencebane for de dygtigste skatere og almindeligt motionsområde for fartglade rulleskøjteløbere til aflastning for de hårdt prøvede cykel- og vandrestier i Århus, hvor andre motionister så får lidt mere fred og ro.

Banen opfylder de internationale regler og sikrer dermed, at der kan gennemføres internationale konkurrencer som weekendens Grand Prix.

Den førende østjyske skaterklub Aarhus 1900 Skaters håber, at det med den nye bane bliver muligt at trække internationale mesterskaber som EM til Århus.

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

oversavet jagtgevær ulovlige våben

Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang