Første letbane-tog er kommet på skinner

Det første togsæt i Aarhus Letbane kom på skinner torsdag morgen

00:45

Det bliver nemmere og nemmere at forestille sig, at letbanen bliver en del af trafikken i Aarhus. Skinnerne bliver i disse måneder lagt langs Randersvej, og nu er togsættene på vej på plads.

Letbanetoget er ankommet på en blokvogn fra Berlin. Torsdag morgen blev det så flyttes fra blokvognen og over på egne skinner. Det skete ved Letbanens nye værksted og kontrolcenter i banegraven i Aarhus.

Fakta:

Letbanetoget er af sporvognstypen Variobahn og er produceret i Tyskland.

Når letbanen kører, så er det første gang siden 1973, at sporvogne er i drift på dansk jord.

- Vi er rigtig tilfredse med kvaliteten af toget. Nu skal det slut-testes, og så skal vi så køre med det og så skal vi teste vores bane, både Odderbanen, vores centralbane og Grenåbanen for at teste alt virker, siger Claus Rehfeld Moshøj, direktør i Aarhus Letbane.

SE OGSÅ: Letbane: Nu skal der lægges skinner i de to største kryds

De første førere af Letbanens togsæt skal uddannes i Tyskland. Og derefter skal de uddanne deres kollegaer herhjemme. Men det de fleste i Aarhus Letbane glæder sig til, er, når passagererne begynder at stige ombord.

- Det bliver det store øjeblik. Vi er 11 måneder fra, at der kører sporvogne i Aarhus, og det bliver en stor dag, når det sker, siger Claus Rehfeld Moshøj