Forslag: Hvor skal den nye letbane køre?

Aarhus Kommune beder forud for en miljøundersøgelse aarhusianerne om hjælp til, hvilken vej de kommende letbanetog skal køre

Når Aarhus Nærbane mellem Odder og Grenaa lukker ned, bliver der indsat helt nye og mere sporvognslignende tog på strækningen - også kendt som Aarhus Letbane.

I øjeblikket er Aarhus Kommune i gang med at planlægge en mindre del af strækningen, hvor letbanen skal køre, som går fra Aarhus Ø på havnen og til Brabrand.

Selvom det kun drejer sig om en brøkdel af den samlede strækning, så er der ifølge kommunen en del udfordringer forbundet med at føre en letbane-linje gennem en stor by med bebyggelse.

Til at hjælpe med at få puslespillet til at gå op, beder Aarhus Kommune nu borgerne til råds. Det sker på et kommende borgermøde den 26. januar.

- Vi skal sikre os, at vi får den helt rigtige linjeføring og i den forbindelse, er det vigtigt, at borgerne, handels- og erhvervsliv kommer med deres synspunkter, siger Kristian Würtz (S), som er rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Nye retninger - nye veje

Borgermødet bliver afholdt forud for en høringperiode for anden etape og for en VVM-undersøgelse, som Aarhus Kommune skal have udarbejdet for projektet. Undersøgelsen har til formål at sætte fokus på miljøpåvirkninger i relation til store anlægsprojekter.

Et af de steder på letbane-strækningen, hvor kommunen er åben for idéer er i Aarhus Midtby. Første forslag lyder på, at letbanen skal svinge ved rådhuset mellem Vester Allé og Park Allé.

Den løsning bliver nu udfordret med et nyt forslag om, at letbanen i stedet skal fortsætte gennem busgaden videre til Guldsmedegade og Nørre Allé. Herefter går turen videre til Vesterbro Torv og Viborgvej.

Det er de løsninger, som man har mulighed for at komme med input til på det kommende borgermøde, der finder sted den 26. januar fra klokken 19 til 21 på rådhuset i Aarhus.

Du kan læse mere om planlægningen af den næste etape af letbanen ved at klikke her.

20181025-173209-2-1920x1277we

play Kænguru hoppede rundt i østjysk villakvarter

20210727_175821

play Kevin trodser sit handicap: Cykler og står på paddleboard

djrus marias piger

play Vilde vandmængder i forlystelsespark: -Det var meget voldsomt

szexm9ijlwe14qxl720210726162640

play Fik nok af billetsnyd: Buschauffør parkerer for sidste gang

Politibil

Først kørte hun narkokørsel, så kradsede hun og spyttede på politiet

Anne-Marie Rindom

Østjysk guldhåb ligger på førstepladsen ved OL

Dagens mest læste