Forslag droppet: Intet krav om vegansk mad alligevel

Der bliver alligevel ikke krav om at servere vegansk mad i alle Aarhus Kommunes institutioner

I begyndelsen af december foreslog et flertal i byrådet, at ældre, børn og ansatte i Aarhus kommune skulle have muligheden for at vælge et plantebaseret måltid.

Bag forslaget stod Alternativet, Radikale, Venstre og Socialdemokratiet.

Partierne foreslog, at alle offentlige institutioner som skoler, daginstitutioner, plejehjem og medarbejderkantiner i kommunen skulle tilbyde borgerne en plantebaseret valgmulighed.

VIDEO: Politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus, Anders Winnerskjold, om, hvorfor forslaget om vegansk kost i alle kommunens institutioner er blevet droppet.

Det forslag er nu blevet droppet.

- Vi vil ikke tvinge daginstitutioner til at servere plantebaseret kost, siger politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus, Anders Winnerskjold (S).

Veganere vs. vegetarer

Ingen tvang

Fremover skal problematikken med plantebaseret kost løses i institutionernes forældrebestyrelser.

- Decentralt skal man have mulighed for at præge beslutningerne i sit dagtilbud. Men vi mener også, at der er plads til at finde lokale løsninger, siger Anders Winnerskjold.

Ifølge ham er målet stadig, at institutioner kan arbejde med plantebaseret kost.

- Men vi vil ikke tvinge nogen, siger Anders Winnerskjold.

VIDEO: Aktivistiske veganere tog i begyndelsen af december kampen op mod kødproduktionen. Videoen er fra 4. december 2018.

Ikke med min gode vilje

Dansk Folkeparti har hele tiden været imod forslaget. Partiets rådmand, som blandt andet har ansvaret for plejecentrene i kommunen, mener ikke, at det skal indføres på kommunens plejecentre. 

- Hvis de efterspørger vegansk mad, så kan man nok godt finde ud af det. Men det bliver ikke med min gode vilje, at vi på nuværende tidspunkt går ind og laver det som et ekstra måltid ved siden af, fordi det er ren madspild set på et plejehjem, sagde Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND mandag.