Forskningens Døgn bød på rottehjerner og bananfluer på glas

Hundredvis var mødt op til Forskningens Døgn på Aarhus Universitet

Friske rottehjerner var blandt trækplastrene ved Forskningens Døgn på Aarhus Universitet.

Friske rottehjerner og bananfluer på glas. Det var noget af det, som man i dag kunne kigge nærmere på ved Forskningens Døgn på Aarhus Universitet. 

Hundredvis af mennesker var mødt op, og studenterhuset var fyldt op med boder, hvor alt fra etiske overvejelser ved førerløse biler til almindelige menneskers kreative evner blev undersøgt. 

Læs også Børn bliver udsat for deres egne prutter i søvne - i forskningens navn

Forskningens døgn er en vigtig begivenhed, fordi almindelige mennesker her kan få en større forståelse for, hvad forskerne laver. Det mener arrangementets projektleder.  

- Det er vigtigt fordi, at det vi viser i dag har en relevans for almenbefolkningen. Det er en lejlighed til at invitere alle ind kvit og frit og opleve, hvad der foregår et sted som Aarhus Universitet, siger Charlotte Boel, der er projektleder for Forskningens Døgn på Aarhus Universitet.

Er lige til højrebenet

Hun fortsætter: 

- Hvis man er nysgerrig og gerne vil vide, hvad der foregår i samfundet, er det lige til højrebenet at tage til Forskningens Døgn. 

Læs også Tvillinger er forsker-talenter: Se journalist blive testet i vinder-projekt

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og flere end 70.000 besøgende.

I år var 13. gang, at Aarhus Universitet deltog i arrangementet. 

01:43

VIDEO: Charlotte Boel opfordrer nysgerrige sjæle til at deltage ved Forskningens Døgn. 

Luk video