Forskere scorer bonuspoint

Forskere på Aarhus Universitetshospital har rejst for knap 1.4 millioner, og i flere tilfælde beholder de selv bonuspointene

Forskere på Aarhus Universitetshospital har rejst for forskningspenge for næsten 1.4 millioner hovedsageligt til konferrencer. I en lang række har lægerne selv beholdt bonuspointene. Det skriver MetroXpress.

En gennemgang af 847 bilag betalt af forskningsmidler viser at alene fire afdelinger af hospitalet har brugt 1.365.103 kroner til at rejse for i perioden 2009 til 2014, hvoraf langt hovedparten er gået til deltagelse i medicinske konferencer.

Metroxpress har gennemgået bilag for to hjerteafdelinger, Klinisk Epidemiologisk Afdeling og Onkologisk afdeling, og i en række tilfælde fremgår det, at læger beder om at trække beløb fra forskningskonti, der er givet til andre formål. Et forhold, Rigsrevisionen kritiserede, da de gennemgik samme bilag i februar. De mange millioner er siden gået til formålet forsikrer Aarhus Universitetshospital, der dog erkender, at de ikke har holdt kontoerne tilstrækkeligt adskilt.

En gennemgang af de mange bilag viser desuden, at mange forskere selv køber flybilletter, som de siden får refunderet. På den måde får de selv de mange bonuspoint privat. Det blev ellers i 2006 forbudt offentligt ansatte ved et cirkulære fra Finansministeriet, at beholde bonuspoint fra tjenesterejser.