Forsker: Viden er blevet moderne

Årets Vidensfestival i Aarhus er et hit blandt unge menneskser

I øjeblikket summer Aarhus by af en række arrangementer, der sætter fokus på tidsperioden 1900-1950. Årets Vidensfestival er nemlig i gang, og i løbet af ugen vil godt 200 arrangementer indfange unge som ældre, der er historisk interesseret.

Det historiske tilbageblik tiltrækker mange unge mennesker. Årsagen er, at viden er blevet moderne.

- Hvis man tager til Vidensfestival, så er man med på moden. På to måder. Ting, der vender bagud har været moderne i flere år. Men viden er også kommet ind de senere år, og er et sted, man markerer sig igen. Og specielt yngre mennesker er meget interesseret i at vide noget og kunne noget, siger Jesper Bo Jensen, der er fremtidsforsker.

Det er femte gang, Folkeuniversitet arrangerer Vidensfestival, og gennem de mange events kan man spise, drikke og lytte sig til viden om 1900-tallet.

Efter koncert med Krebs og Falch: Jeg havde kuldegysninger

- Arrangørerne er klart blevet bedre til at servere tingene, men det går hånd i hånd med den tendens til at vide og kunne og lære noget mere, og det er et stort skifte i forhold til længere tilbage i tiden. Nu er der blevet meget mere fokus på at kunne noget og lære noget, blandt andet på grund af den krise vi har været igennem, siger Jesper Bo Jensen.

Øverst i artiklen kan du se hele interviewet med fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

- Og du kan se hele udsendelsen 'Kulturkampen' onsdag aften klokken 21.40.