Forsker: Godt at bo i en ghetto

Stærkt netværk kan få indvandrere i arbejde

Hvis man kommer fra et andet land end Danmark og vil have større mulighed for at finde et arbejde, så kan svaret være at bosætte sig i et område, hvor beboerne har samme baggrund som en selv.

Sådan lyder det fra lektor Anna Piil Damm fra Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.

Hun har forsket i indvandrere og deres muligheder på arbejdsmarkedet og peger på, at det ikke nødvendigvis at er dårligt at bo i et socialt udsat boligområde som for eksempel Gellerupparken.

Forskningen har vist, at omkring 26 procent af de ikke-vestlige indvandrere har fundet deres arbejde via deres netværk.

Ifølge Anna Piil Damm er det kvaliteten af det sociale netværk i et boligområde, som er afgørende for, om man som indvandrer klarer sig godt på arbejdsmarkedet.

Se: Her er der flest indvandrere

- Man skal ikke fokusere så meget på koncentrationen af ikke-vestlige indvandrere i bestemte boligkvarterer og tro, at den er en barriere for indvandrere på arbejdsmarkedet, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det, der er vigtigt i forhold til at komme i arbejde for indvandrere, er blandt andet at man har et godt etnisk netværk, og det kan man finde i de socialt udsatte boligområder.

Forhold, som derimod kan have negativ indflydelse på mulighederne for få et arbejde, er antallet af ledige og kriminelle unge i det område, man bosætter sig.