Foreninger får igen i år glæde af togpenge

Aarhus' borgmester har igen uddelt penge fra modeltog på banegården

I 53 år har de rejsende på Aarhus Banegård kunne kaste penge i en gammel modeljernbane og se toget futte af sted i montren.

Hver to-krone, der er blevet kastet i, har ikke kun vakt glæde hos beskueren, men også hos mange lokale foreninger og organisationer i Aarhus.

Det er nemlig blevet en fast tradition, at pengene, som bliver samlet ind i årets løb, bliver doneret til andre. Dette år er ingen undtagelse.

Togpenge uddelt

Fredag middag fik borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), derfor æren af at være den glade julemand på vegne af DSB, som ejer modeljernbanen.

- Det er en stor glæde, at kunne fastholde den tradition, men er også en påmindelse om, at vi har nogle borgere i vores by, der har det rigtig svært, siger Jacob Bundsgaard.

I alt 12.500 to-kroner er i 2015 blevet kastet i modeljernbanen, hvilket giver 25.000 kroner til velgørende formål.

Vigtige penge

En af de foreninger, som får glæde af pengene, er IOGT Aarhus, som rådgiver familier med alkoholproblemer. Donationen skal ifølge den daglige leder Henny Fischer bruges på et hyggeligt julearrangement for børn og deres familier.

- Vi skal lave noget knas og nogle småkager, og hvad vi ellers kan finde på, siger hun og fortæller, at netop den type arrangementer er vigtige børnene:

- De er tit og ofte vant til, at ting bliver aflyst, fordi deres mor eller far har drukket for meget.

Modeljernbanen i Aarhus er den sidste af sin slags, der står tilbage på banegårde i de større danske byer. Den bliver løbende vedligeholdt af Jydsk Model Jernbane Klub i Aarhus.

Se, hvordan det så ud, da togpengene blev uddelt på Aarhus Banegård i videoen øverst i artiklen. Julemusikken stod Aalborg Jernbane Orkester for.

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

Lige nu
coronatest coronavirus covid-19 test

liveblogUnder 800 nye coronatilfælde igen

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor