Forener vinyl med digital app

App'en OnVinyl er udkommet til Android, og bag den står de to aahusianske ingeniører Phillip Thruesen og Christian Leicht Jørgensen

De to unge Aarhus-ingeniører Philip Thruesen og Christian Leicht Jørgensen har udviklet app'en OnVinyl, der forener analoge vinylplader med digitale oplevelser.

- Det behøver ikke at være enten eller mellem det analoge og det digitale. Vi vil gerne opnå de digitale fordele i det analoge univers, siger Phillip Thruesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skaber eget kartotek

OnVinyl giver brugeren mulighed for at scanne albumcovers, som app'en genkender, og på den måde får man mulighed for at lave et kartotek over sine egen LP-samling. Derudover kan app'en bruges til finde vinylplade-forhandlere overalt i verden, og man kan følge med i sine venners vinylaktivitet.

De to ingienører har selv lyttet til vinylplader i mange år, og de så en spændende udfordring i at kombinere deres teknologiske viden med deres hobby for pladerne. Men det er vigtigt for dem, at man ikke tager charmen ud af den niche, det er at lytte til LP'er.

- Det handler stadig om at gå ned til forhandleren og stå og rode i kasserne efter pladerne. Det handler i højere grad at finde frem til de forhandlere, og det er det, app'en skal bruges til, siger Phillip Thruesen.

Scorede 12-tal for projektet

Ideen spirede sidste forår, og omkring sommerferien blev den godkendt som bachelorprojekt, hvorefter de aarhusianske gutter gik i gang med arbejdet på fuld tid i løbet af efterårssemestret. Projektet afleverede de lige inden jul, og de scorede begge et 12-tal.

Sidste weekend udkom appen til Android, og indtil nu har den opnået lidt over 100 downloads.

- Vi vil gerne leve af det på sigt. Det ville være en drøm at leve af sin hobby, siger Phillip Thruesen.