Forældre takker borgmester for særlig besked

Aarhus Kommunes borgmester har lørdag eftermiddag sendt en besked ud til kommunens småbørnsforældre. Og den vækker glæde.

- Kære forældre. Der er absolut ingen grund til at skamme sig over at aflevere sine børn i daginstitution.

Sådan starter borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), en besked til kommunens småbørnsforældre på Facebook lørdag eftermiddag.

Og den besked vækker glæde hos Aarhus Forældreorganisation.

- Den er vi rigtig glade for. Vi har sagt fra starten af, at forældre skal kunne aflevere med god samvittighed, siger formand Anne Grøndal til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det skal man kunne gøre uden at blive udskammet.

Anne Grøndal, formand, Århus Forældreorganisation

Men det er nemmere sagt end som så.

Hold dem hjemme, hvis du kan

Den 6. januar gik børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ud og anbefalede forældre at holde deres børn hjemme fra daginstitution, hvis det var muligt - for eksempel hvis man var ledig, på barsel eller hjemsendt uden at kunne varetage sit job som for eksempel frisør.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Og den anbefaling satte mange forældre i et svært dilemma, lyder det fra Aarhus Forældreorganisation.

- Vi kender til problematikken. Vi har hørt det hele vejen igennem, at man kan synes det er svært at aflevere. Men det skal man ikke. Det må man ikke have dårlig samvittighed over. Vores forældre afleverer kun deres børn, hvis man har et behov for at få dem passet. Det skal man kunne gøre uden at blive udskammet, siger Anne Grøndahl og uddyber:

- Vi kender ikke til folks dagligdag, ud fra hvad folk laver. Jeg tror, at forældrene gør det så godt, som de kan, og jeg skal ikke være herre over, om man kan gøre det bedre eller ej.

Daginstitutioner er udfordret

DR er lørdag udkommet med en undersøgelse, der viser, at der i hver tiende daginstitution stort set kommer samme antal børn som sædvanligt. Fra halvdelen af daginstitutionerne lyder svaret, at mindst syv ud af ti børn stadig dukker op.

Flere af institutionerne undrer sig samtidig over, at forældre stadig sender deres børn af sted, og 51 institutioner siger, at deres største udfordring er, at for mange forældre afleverer deres børn.

Og det er netop denne undersøgelse, der har fået borgmesteren til at reagere.

Borgmester Jacob Bundsgaard mener, at DRs undersøgelse sender et forkert signal til småbørnsforældrene.
Borgmester Jacob Bundsgaard mener, at DRs undersøgelse sender et forkert signal til småbørnsforældrene.

- Det sender et forkert signal til forældrene. Jeg oplever, at forældrene i Aarhus er enormt samvittighedsfulde og følger anbefalingerne, siger Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener på baggrund af DRs artikel, at der er grund til at sige til forældrene, at de ikke skal skamme sig, hvis de sender deres børn af sted.

- Anbefalingen er jo, at hvis man kan få det til at fungere, skal man holde dem hjemme, men kan man ikke det, skal man sende dem af sted, siger borgmesteren.

Han tilføjer desuden, at det inden for den næste tid vil blive nemmere for personalet i institutionerne at blive testet, da der vil komme testbiler rundt til institutionerne, hvor man kan få en lyntest.B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg