Forældre som skolepatrulje

Protest mod farlig skolevej

01:34

1 af 2

En farlig skolevej ved Hårup Skole fik i morges en håndfuld forældre til at trække i gule veste, skrive "forældrepoliti" på et skilt og blokere trafikken. De mener, at bilerne kører alt for stærkt på den vej, deres børn skal krydse. De kræver, at politikerne løser problemet.

Problemet er, at når børnene står af bussen for at gå over vejen til skolen i Haarby skal de over en meget trafikeret vej. Og bilisterne er ikke altid lige gode til at vise hensyn.

Baggrunden er, at bussen ikke længere kører ind på en vendeplads ved skolen, men i stedet holder ude på vejen. De blå skolebusser kører fortsat ind på vendepladsen og sætter børnene af, men ikke de gule bybusser fra midttrafik.

Begrundelsen er, at parkerede biler på vendepladsen af og til tvinger bussen til at bakke for at komme rundt. Og det er for farligt for børnene.

Se: Frygter børns skolevej

Skolen har undersøgt, om man kunne danne en skolepatrulje. Men Østjyllands Politi har frarådet, at man sætter børn til at bevogte den farlige vej foran skolen.

I stedet gik forældrene i dag i aktion som skolepatrulje. Og aktionen har måske haft sin virkning: I hvert fald behandlede magistraten for Teknik og Miljø sagen på et møde i formiddags. Og rådmanden havde et forslag klar:

Hvis skolen sørger for at fjerne de parkerede biler på vendepladsen, så bussen kan komme rundt uden at bakke, så vil teknikrådmanden se til, at der igen kommer bus til døren.

Se indslaget over artiklen.