Forældre gør skolevejen farlig

Ny analyse afslører overraskende resultater

Genrefoto.

En storstilet analyse fra Aarhus Kommune viser, at det i overvejende grad er kammeraternes forældre, som børnene risikerer at blive kørt ned af om morgenen.

- Der er ingen tvivl om, at en del af den trafik, der er omkring skolerne, den kommer fra forældre, som kører deres børn i skole. Og måske gør de det endda, fordi er bange for at sende deres børn afsted på cykel alene, siger rådmand for børn og unge i Århus Kommune, Kristian Würtz til DR Østjylland. 

I hans øjne er det ikke alene en ond cirkel men også en dyr en af slagsen.

En større analyse har nemlig fastslået, at der skal 243 anlægsprojekter og 238 millioner kroner til for at gøre alle byens skoleveje sikre. Men en betragtelig del af arbejdet og pengene kunne spares, hvis far og mor lod børnene gå og cykle hen til klasseværelset istedet for at fragte dem i en bil, fortæller rådmanden.

- Det er en ond cirkel. Og selvom vi bruger penge på at gøre skolevejene mere sikre, så er det stadig en oplagt løsning, at forældrene hopper ud af bilerne og op på cyklerne. Det er også godt i forhold til vores miljøambitioner og trængslen generelt på vejene, siger Kristian Würtz.