Fond smider yderligere millioner i udvidelse af museum

Salling Fondene smider yderligere 15 millioner kroner i projektet The Next Level.

Med en check på yderligere 15 millioner kroner er Salling Fondenes donation til udbygningsprojektet af kunstmuseet Aros nu oppe på samlet 95 millioner kroner. 

- Salling Fondene er glade for fortsat at støtte udvidelsen af Aros og dermed sikre forbedringer af The Next Level. Den nye donation er et løft til projektet og en optimering af et stykke verdenskunst, som vil komme borgere i og udenfor Aarhus til gode, siger Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond, i en pressemeddelelse.

The Next Level, som udvidelsen af det aarhusianske kunstmuseum hedder, består af flere forskellige ting. Blandt andet skal der etableres et underjordisk udstillingsgalleri samt værket The Dome af James Turrell. The Dome får en loftshøjde på 15 meter og en diameter på 40 meter. Derudover skal der blandt andet etableres en ny plads, som får navnet Art Square.

James Turrell har arbejdet med lys, farver og ruminstallationer siden 1960'erne, og han har udført permanente installationer i 26 lande. Hans mest kendte værk er Roden Crater – en udslukt vulkan i Arizonas ørken, der udgør verdens største kunstværk. 
James Turrell har arbejdet med lys, farver og ruminstallationer siden 1960'erne, og han har udført permanente installationer i 26 lande. Hans mest kendte værk er Roden Crater – en udslukt vulkan i Arizonas ørken, der udgør verdens største kunstværk.  Foto: Illustration af Aros.

Millioner til forbedringer

De ekstra millioner fra Salling Fondene gør det ifølge Aros muligt at lave forskellige forbedringer af The Dome, 'så den kunstneriske oplevelse bliver endnu mere enestående. '

- Vi er taknemmelige for den generøse støtte fra Salling Fondene, som betyder, at vi kan udvikle oplevelsen af The Next Level og James Turrells kunstværk til at blive endnu mere spektakulær for vores publikum, siger Rebecca Matthews, der er museumsdirektør på Aros.

Udover forskellige donationer betales udbygningen af Aros og Aarhus Kommune. Projektet var tidligere ventet til at stå klar i 2023, men sådan kommer det ikke til at gå.

Ifølge Aros tages det første spadestik til den omfattende udvidelse på onsdag, mens udbygningen ventes at stå færdig i 2025.

Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3.
Udbygningen vil blive forbundet til den eksisterende bygning med indgang fra niveau 3. Foto: Illustration af Aros.

Det er Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, der er bygherre på projektet, som er udviklet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects.

- Det er fantastisk, at vi nu kan gøre et i forvejen fantastisk projekt endnu bedre. The Next Level bliver en enestående oplevelse for byens borgere og gæster og en kunstoplevelse, som vil blive blandt de allerbedste i verden, siger Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.