Følg fejringen live

Dronning Margrethe fejres i Aarhus

Her kan du se ruten fra Ingerslevs Boulevard gennem byen og ned til Aarhus Rådhus. Foto: Google Maps / Aarhus Kommune

1 af 4

I anledningen af Dronning Margrethes 75 års fødselsdag senere på måneden fejres hun i dag, onsdag, i Østjylland, hvor hun blandt andet kommer rundt i de aarhusianske gader i en karet.

På TV 2 | ØSTJYLLAND kan du fra klokken 11.10 følge med i festlighederne, når vi i samarbejde med TV 2 sender direkte fra Regentparrets karettur. Du kan følge med på TV 2 | ØSTJYLLAND eller via linket i bunden af artiklen.

Turen starter på Ingerslev Boulevard og går via gaderne på Frederiksbjerg ned til Strøget og Store Torv, inden kareten ankommer til Aarhus Rådhus.

Se: Her er dronningens rute

Her vil Regentparret være fremme omkring klokken 12.00, og ti minutter senere forventes Dronning Margrethe at træde ud på rådhusets balkon, hvor østjyderne kan synge fødselsdagssang for hende.

Mens Regentparret herefter spiser frokost på Aarhus Rådhus, er gratis fødselsdagskage til alle i Ridehuset, som ligger lige ved siden af Rådhuset.

Klokken 13.00 forlader gardehusarregimentet stedet, og 30 minutter senere følger Regentparret efter.

Se: Gratis Kage til alle

Klokken 15.00 spiller Prinsens Musikkorps koncert ved Salling på Strøget i Aarhus, og fra klokken 18.30 begynder gæsterne at strømme til Musikhuset, hvor der er klokken 20.00 er festforestilling.

På TV 2 | ØSTJYLLAND kan du dagen igennem fra klokken 11.10 følge begivenhederne direkte, ligesom der bliver sendt tv-programmer om dronningen. Det betyder også, at nyhedsudsendelserne på TV 2 | ØSTJYLLAND sendes forskudt, og at de vil være præget af fødselsdagsfejringen.

Du kan se med direkte her.

Vi vil gerne se jeres billeder af dronningen og fejringen. Du kan dele dem med os på redaktion@tv2oj.dk.