Fokus på konfliktramte kvinder

Alvorlige emner som kvinders liv med HIV og ebola, undertrykkelse og skamfering var blandt emnerne på Kvindemuseet i Aarhus i dag

01:40

1 af 2

TV2-dokumentaren "Moskeerne bag sløret" har givet anledning til stor debat, og kvinders ret til frihed og til selv at vælge sex og ægteskab til og fra her i landet har fyldt i mediebilledet.

Ude i verdens konfliktramte områder er kvinders rettigheder også udfordret, og det satte Kvindemuseet i Aarhus fokus på i dag i anledning af kvindernes internationale kampdag.

Den gamle byrådssal op Kvindemuseet var fyldt op, og her blev tilhørerne blandt andet klogere på kvinders situationer i de lejre, der er opstået som konsekvens af flygtningesituationen.

- Der er flere kvinder, der er analfabeter end der er drenge og mænd. Der er flere kvinder, der lever under fattigdomsgrænsen end mænd, fortæller Merete Ipsen, der er museumsleder ved Kvindemuseet til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Møder med andre kulturer

Alvorlige emner som kvinders liv med HIV og ebola, undertrykkelse og skamfering var på programmet, men der var også plads til spændende beretninger om møder med andre kulturer.

Museum har brug for din bh

Ideen om en international kampdag for kvinder opstod for 106 år siden, og de skandinaviske kvinder er kommet rigtig langt med ligestilling.

- For mig er det en dag, hvor jeg er stolt over, hvad danske kvinder og kvinder i vesten har opnået. Jeg vil ønske af hele mit hjerte, at kvinder i andre lande skal nå det samme som os og komme bedre afsted, end vi kommer afsted, fortæller Karin Rosenstrøm Barlas, der deltog i arrangementet på Kvindemuseet.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.