Fokus på arkitektonisk bæredygtighed i byerne

Stor konference i Dokk1 i Aarhus

Både danske og udenlandske arkitekter har taget turen til Aarhus i forbindelse med landets største arkitekt-festival. Torsdag forsøger de at indkredse, hvordan store byer som Aarhus kan bevare sin bæredygtighed, samtidig med at indbyggertallet hastigt vokser.

- Konferencen sætter fokus på, hvordan vi laver gode byer. Liveable Cities, kalder vi konferencen, og det vil sige, at det er byer, der er gode for mennesker at være i, som er bæredygtige, smukke og funktionelle. Byer, som har alt det, der skal til for at gøre det til en god by at være menneske i, siger Rie Øhlenschlæger, der er arkitekt i AplusB og medlem af bestyrelsen for Akademisk Arkitektforening, der er medarrangør af begivenheden.

Arkitektonisk bæredygtighed

Cirka 100 personer var torsdag mødt op i Dokk1 i Aarhus for at blive klogere på den arkitektoniske bæredygtighed.

Danmarks største arkitekturfestival åbner i Aarhus

- Arkitektonisk bæredygtighed rummer det hele. Det er den sociale bæredygtighed, det er den økonomiske bæredygtighed, den miljømæssige bæredygtighed udformet med arkitektonisk kvalitet, fordi vi ved, at smukke, harmoniske og gode opgivelser gør mennesker gladere, bedre tilpas og skaber muligheder for møder mellem mennesker, og det er det vigtige i vores samfund, siger Rie Øhlenschlæger.

Hun fortæller, at det det især handler om rummene mellem husene i byerne, da de er vigtige fordi, at det er der, at livet leves og menneskerne i byerne mødes.

Du kan se interviewet med Rie Øhlenschlæger i videoen øverst på siden.