Fødevarernes by
Universitet samler fødevareforskning i Skejby
Aarhus skal i fremtiden være helt fremme i feltet, når det kommer til at forske i fødevarer.
Byen har i forvejen Agro Food Park i Skejby, som er et område, hvor virksomheder og foreninger inden for området i dag har til huse. Snart rykker mejerigiganten Arla ind et helt nyt innovationscenter til 270 millioner kroner, og nu melder Aarhus Universitet sig også på banen.
Aarhus Universitet meddeler i dag, at al fødevareforskning fremover skal foregå i Aarhus.
Det betyder, at flere forskningsafdelinger skal flyttes. I dag foregår størstedelen af fødevareforskningen i Årslev på Fyn og Foulum ved Tjele til Agro Food Park, men alle de aktiviteter skal flyttes i 2018.
Helt konkret er det Institut for Fødevarer, der skal flyttes og også væksthuse fra henholdsvis Institut for Molekylærbiologi og Genetik og Institut for BioScience.
- Produktion af fødevarer spiller en stor rolle for Danmark og udviklingen inden for sektoren er stærkt knyttet til forskningen på området. Derfor er det særdeles vigtigt, at vi udnytter synenergierne mellem virksomheder og forskningsmiljøer. Jeg ser meget store muligheder for øget samarbejde med såvel store som mindre virksomheder, siger dekan Niels Chr. Nielsen fra Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.
Aarhus Universitet mangler stadig at få godkendt byggeplanerne i Agro Food Park, og derudover skal universitets bestyrelse endeligt godkende projektet i 2015.