Fodboldmuseum skal tiltrække gamle som unge

Aarhus får efter planen Danmarks første fodboldmuseum i 2017

Tanken om at skabe et museum dedikeret til hele Danmarks folkesport, fodbold, blev sået for snart 10 år siden i hovedet på Frits Alhlstrøm.

Han har en baggrund som sportsjournalist og har arbejdet mange år hos den europæiske fodboldunion UEFA.

I dag inviterede han så pressen inden for i Ceres Arena i Aarhus for at fortælle om sine planer om at skabe Danmarks Fodboldmuseum i samarbejde med blandt andre AGF og Aarhus Kommune.

En af ambitionerne med det kommende museum er videreformidle dansk fodbolds identitet og historie til glæde for flere generationer.

- Det publikum, vi får her, skulle gerne være fra de fem år til 80 år, siger Frits Ahlstrøm og fortæller videre:

- Jeg mener, at fodbold er mere end bare at give bolden op og skyde den ind i et mål. Jeg synes, det er vigtigt, at du ved, hvor du kommer fra, du kender baggrunden og årsagen.

Fodboldmuseet skal finansieres gennem fonde, og selve indholdet håber arbejdsgruppen bag museet, at mange ivrige fodboldelskere vil være med til at skabe.

Jagten på fodboldguldet

Nogle af klenodierne, som allerede er blevet indsamlet, er håndsyede fodboldbluser fra 1970 og flere af Peter Schmeichels personlige fodboldmunder.

Efter dagens pressemøde håber Frits Ahlstrøm, at der vil komme henvendelser om endnu flere spændende genstande, som kan udstilles på museet:

- Jeg er sikker på, at der ligger guld rundt omkring i de danske hjem

Arbejdsgruppen bag Danmarks Fodboldmuseum består ud over Ahlstrøm af Ole Hald, Steffen Olesen og AGF-direktør Jacob Nielsen, som deltog i dagens pressemøde.

Også flere kendte AGF-tilhængere var at finde på stolerækkerne - deriblandt den tidligere borgmester i Aarhus, Flemming Knudsen, og netop afgåede biskop Keld Holm.

Hvis finansieringen falder plads, er planen, at Danmarks Fodboldmuseum skal åbne i Aarhus i 2017 ved siden af byens stadion Ceres Park.

I videoen øverst i artiklen kan du høre Frits Ahlstrøm fortælle om sin kærlighed til både fodbold og Aarhus og om hvordan museet vil forsøge at tiltrække unge.

Aarhus får landets første fodboldmuseum

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMarias venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

def_thumb,50_percent

play Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt