Fodboldklub med overskud

Lystrup IF er kåret som en af de bedste

Foto: DBU / Martin Weibel

Idrætsklubben Lystrup IF formår endnu engang at tiltrække sig opmærksomhed for sit arbejde.

Nu er klubben blevet kåret som årets fodboldklub i Region 3 af DBU. Region 3 dækker over kommuner som Aarhus, Randers, Skanderborg og Horsens.

Prisen får klubben blandt andet for sin indsats for at give handicappede børn og unge mulighed for at dyrke sport. I Lystrup IF har man oprettet et særligt hold for børn med ADHD og autisme.

Udover at være medlem af DBU er Lystrup IF også medlem af Dansk Handicap Idrætsforbund, da 60 af klubbens medlemmer har forskellige former for handicaps:

- De er en del af klubben og det er både de - og vi - rigtig glade for, siger Kim Mølgaard, som er formand for for Lystrup IF, til DBUs hjemmeside.

Tidligere på måneden fik klubbens svømmetræner Lis Jørgensen tildelt titlen som Årets Træner 2014 af DGI. Hun har været instruktør i 25 år og arbejder i dag med handicappede børn.

Udover at give børn med særlige behov mulighed for at udfolde sig i en idrætsklub, gør Lystrup IF også et stort stykke arbejde med at uddanne trænere, har etableret en helt ny multihal og har en særlig støtteforening, lyder det fra DBU.

Som vinder af årets forboldklub i DBUs Region 3, går Lystrup nu videre i konkurrencen om at blive kåret til landets bedste fodboldklub.