Fodboldfest: DM i streetfodbold indtager Aarhus

Dansk Boldspil-Union er taget på charmetur for at udbrede fodboldens glade budskab, og tirsdag blev bolden trillet ind på Store Torv i Aarhus

01:30

Der bliver driblet lynhurtigt, skudt skarpe straffespark og kæmpet intensivt på banen på Store Torv i Aarhus. 

For syvende år i træk er Dansk Boldspil-Union (DBU) taget på tur rundt i hele landet for at finde Danmarks bedste streetfodbold-hold. Tirsdag driblede turen så forbi Aarhus og sparkede en to dage lang fodboldfest i gang. 

Arrangementet skal være med til at forny interessen for sporten. 

Læs også Østjysk superligaklub køber hotel

- Vi håber, at vi kan udbrede fodbolden. Alle os, der arbejder med fodbolden, synes jo, det er den bedste sport i verden. Vi vil gerne ud og vise, hvor mange glæder, den kan give, og der er sådan noget her fedt for folk, siger Mads Damgaard, der er eventkoordinator hos DBU.

Kæmper om finaleplads 

DM i streetfodbold er en konkurrence for alle fodboldglade drenge og piger mellem 13 og 19 år. 
Der spilles tre mod tre på en lille bane med bander, og kampene varer kun seks minutter. 

I Aarhus meldte 11 hold sig klar til start, og der er altså god grund til at gøre sig umage. Det bedste og næstbedste hold går nemlig videre til den store finale, som finder sted på Rådhuspladsen i København i weekenden.

Læs også Nu bliver det forbudt at ryge på stadion i Randers

- Der er ingen elite uden bredde. Der skal være plads til alle. Selvom det er et officielt DM i Streetfodbold, så er alle velkomne - både dem, der ikke er så gode, og dem, der er rigtig gode, siger Mads Damgaard. 

VM i straffe

Aarhus er det niende stop på DBU Touren, og fodboldaktiviteterne på Store Torv vender stærkt tilbage onsdag, hvor der er VM i straffe på programmet. 

Her stiller deltagerne op i hold af fem og dyster om at have det bedste måløje. Det er fjerde år i træk, at straffesparkskonkurrencen afvikles, og for de bedste venter der ligeledes en plads i finalen i weekenden. 

Der er dog også masser at komme efter for fodboldinteresserede, der ikke deltager i konkurrencerne. Arrangementet afrundes nemlig onsdag med U21-landskamp på storskærm, når Danmark møder Tyskland. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.