Fodboldfans anholdt med fyrværkeri i skoene

I går, søndag, blev fem fodboldfans sigtet for at bryde fyrværkeriloven i forbindelse med kampen mellem FCK og AGF

Kampen mellem FCK og AGF forløb stille og rolig, ifølge Østjyllands Politi. Dog måtte politiet i går sigte fem fodboldfans for brud på fyrværkeriloven. Foto: Lars Møller - Scanpix

På trods af en ellers fredelig fodboldkamp mellem FCK og AGF i går i Aarhus, sigtede politiet fem fodboldfans for at gemme fyrværkeri i sko og lommer.

Læs også Drenge sigtet for brand i petanque-klub og skader for 575.000 kr

Det er et trick, som nogen fodboldfans bruger til at smugle fyrværkeri ind til stadion. Det sker en gang imellem, men det er noget, som vi er opmærksomme på, og derfor bliver det tjekket jævnligt

Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Første sigtelse kom ved middagstid, hvor politiet stødte på en 20-årig mand i Aarhus C, der havde et romerlys, der stikkede op af lommen. Han blev sigtet efter fyrværkeriloven.

Senere på dagen - klokken 14.30 - blev en 16-årig dreng også standset af politiet på vejen mod fodboldkampen. Han havde gemt to romerlys i sine sko, og måtte også gå hjem med en sigtelse.

Romerlys fundet i to hulrum

Under blot en time senere - klokken 15.20 - blev en tredje mand sigtet for brud på fyrværkeriloven. Den 19-årige mand havde gemt to romerlys i sine sko i to hulrum.

Læs også 20-årig ville undslippe bøde: Blev sigtet for bedrageri

- Det er et trick, som nogen fodboldfans bruger til at smugle fyrværkeri ind til stadion. Det sker en gang imellem, men det er noget, som vi er opmærksomme på, og derfor bliver det tjekket jævnligt, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Han flygter fra stedet, og da han vender om og løber væk, så løber han lige ind i favnen på en politibetjent, som vælger at undersøge ham nærmere

Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Men det var dog ikke den eneste sigtelse, den 19-årige mand kom hjem med den dag. For da den unge fan ankommer til stadion, står en kontrollør klar til at visitere ham ved indgangen. Dét var dog ikke noget, som den 19-årige ville gå med til.

- Han flygter fra stedet, og da han vender om og løber væk, så løber han lige ind i favnen på en politibetjent, som vælger at undersøge ham nærmere. Da politibetjenten tager fat i ham, så skynder den 19-årige at hægte sine sko af og sparker dem over indhegningen, siger Jakob Christiansen.

Læs også Romerlys i underhylerne koster ung mand en bøde

Og dét var her, at betjenten gjorde fundet af de to hulrum med romerlysene. Efterfølgende gør den 19-årige stor modstand, så han bliver anholdt og lagt i håndjern og bliver sat ind på bagsædet af politibilen, hvor han kun når at sidde kortvarigt. Den unge mand stikker af, men når kun 100 meter, før han bliver overmandet af politiet.

Alt i alt nåede den 19-årige at få tre sigtelser med sig hjem i løbet af blot få minutter.

Senere på dagen bliver en 18-årig mand også sigtet for at være i besiddelse af romerlys i skoene. Og slutteligt fik en 22-årig mand også en sigtelse med sig hjem for at være i besiddelse af et blitzlys.