Trafikkaos ved Viby Torv: Bil blev påkørt bevidst

Det skabte trafikalt kaos, da en mand flygtede fra et optrin på en Q8-tank i Viby mandag. Nu deler politiet nye oplysninger i sagen.

Det startede som et skænderi på en tankstation på Viby Ringvej, inden det endte i et trafikalt kaos med en biljagt og flere uskyldige ofre. 

Omkring klokken 14 mandag ringede en del borgere til Østjyllands Politi. De kunne fortælle, at de netop havde været vidner til, at en bil blev bevidst påkørt ved Viby Torv. 

Politiet fandt kort efter frem til den påkørte bil, der stadig var på stedet. 

Flygtede fra tankstation 

Efterforskningen peger på, at det var en uoverensstemmelse mellem en gruppe mænd på en tankstation på Viby Ringvej, der udviklede sig voldsomt.

Den ene af mændene måtte flygte fra stedet ved at springe ind i sin bil, hvor en kvindelig bekendt sad bag rattet. 

Det startede en regulær biljagt, da flere af de andre mænd satte i høj fart efter bilen med kvinden bag rattet og manden på passagersædet. 

Undervejs kørte en af de jagtende biler ind i siden på flugtbilen, men også to tilfældige bilister blev ramt. Ingen kom til skade ved sammenstødene. 

Biljagten medførte, at det trafikale knudepunkt ved Viby Torv var spærret for trafik mandag eftermiddag, mens politiet sikrede spor på stedet. 

Søger efter gerningsmænd 

Tirsdag oplyser politiet, at de har beslaglagt to biler, der menes at være blevet brugt til biljagten.

Én mand har været anholdt i sagen, men han er løsladt igen, da han efter politiets opfattelse ikke har været indblandet i episoden i Viby. 

Takker borgere 

Derudover er det ikke meget, politiet kan oplyse i sagen. 

- Det er for tidligt at sige noget om motivet til påkørslen, men vores foreløbige undersøgelser tyder på, at der er tale om et opgør i det kriminelle miljø, udtaler politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi. 

Han takker de mange borgere, der har sendt bevismateriale til politiet. 

- Vi har fået mange mobiloptagelser og billeder, som er en rigtig god hjælp i vores efterforskning. En stor tak til de borgere, der har henvendt sig. Nu skal vi have stykket brikkerne sammen, og vi har en del efterforskningsarbejde foran os, udtaler Michael Kjeldgaard.